CCCB AMB EL BARRI DEL RAVAL


 
 
Curs 2015 - 2016.El CCCB, un equipament apadrinat per l’Institut Miquel Tarradell.

CCCB Educació, en col·laboració amb les altres entitats culturals del barri, forma part del projecte Apadrina el teu equipament,  un projecte d’activitats educatives que vol potenciar la interrelació entre els centres educatius i els grans equipaments culturals del Raval. Els que hi participen són: Institut Miquel Tarradell, MACBA, Escola Labouré, Filmoteca de Catalunya, Escola Collaso i Gil, CCCB, Escola Bressol Municipal Canigó, Institut Milà i Fontanals, Gran Teatre del Liceu, Escola Vedruna-Àngels, Museu Marítim de Barcelona, Escola Castella, Palau Güell i Escola Drassanes.

Accions generals:

  • Gratuïtat de la visita comentada de les exposicions, itineraris urbans i activitats educatives en general.
  • Programa de xerrades amb instituts. El CCCB surt al barri programant xerrades d’alt contingut cultural, amb figures de reconeixement internacional que plantegen temes d’actualitat en les vides del joves i en la nostra societat: el tràfic de persones i explotació sexual de dones, per Lydia Cacho; o el racisme, per Lilian Thuram, són exemples de conferències ja realitzades.
  • Programes específicsAquesta pràctica innovadora de treball conjunt ha produït resultats molt satisfactoris. En alguns casos, a partir de la experiència acumulada, s’ha possibilitat que el centre educatiu incorpori la línia treballada com a projecte transversal de centre. En altres casos, s’ha fomentat el treball amb les famílies produint un impacte en el centre cultural, el qual ha incorporat una nova línea d’intervenció amb la petita infància dins de la seva oferta educativa. A més, s’han desenvolupat experiències d’aprenentatge servei en la secundària, oferint visites guiades i activitats adaptades a determinats col·lectius com persones grans o persones amb dependència. 

En aquest curs 2015 - 2016, el CCCB ha estat un equipament apadrinat pels alumnes de 4rt d'ESO de Visual i Plàstica de l'Institut Miquel Tarradell. I conjuntament hem portat a terme un projecte de cinema experimental basat en els temes que plantejava l'exposició + Humans, el futur de la nostra espècie. Podeu conèixer una mica més l'experiència en el següent post.


Més info: a través de seducatiu@cccb.org / Telèfon: 933 064 135.

 
 
 

cccbeducacio.explorar.activitatspost

 
 
-
El cos com a suport artístic Apadrina el teu equipament: L’Institut Milà i Fontanals obre per...
 
 
 
 
 
-
Apadrina el teu equipament. Curs 2018 - 2019. CCCB Educació, en col·laboració amb les altres...
 
 
 
 
 
-
Apadrina el teu equipament: accions culturals en clau d’oportunitat educativa i comunitària A partir d...
 
 
 
 
 
-
Apadrina el teu equipament: exposició de fotollibres alumnes 2on d’ESO de l’INS Miquel Tarradell. ...
 
 
 
 
 
-
Amb l’objectiu d’apropar l’oferta cultural del Raval als estudiants i les seves famílies, de...
 
 
 
 
 
-
El CCCB programa un conjunt de xerrades, d’alt contingut cultural, en instituts del barri. Els ponents són figures de...