Bioscopi: Interespècies


06/04/2021 - 28/11/2021
 
 
 
 

TALLERS D’ANIMACIÓ PER A LA CREACIÓ D’UN ATLES D’ÉSSERS IMAGINARIS

El Bioscopi. Interespècies funciona com un laboratori audiovisual que facilita les eines i els recursos per experimentar, mitjançant les possibilitats de l’animació i la intel·ligència artificial, la creació de noves formes de vida.

La suma de totes les peces d’animació que ens envieu conformarà un atles d'éssers imaginaris o un mosaic biològic en moviment.

Una manera divertida i creativa d’assajar, a casa o a l’escola, altres formes de relacionar-nos amb la resta d’espècies vives.

Per què fem servir l’animació?
L’animació és una tècnica cinematogràfica basada en la recreació de moviment. A diferència del cinema convencional que captura allò que veu, l’animació crea els moviments des de zero. Gràcies a l’animació podem imaginar allò que no existeix, podem donar vida a objectes o antropomorfitzar éssers vius. És per aquest motiu que l’animació és una eina idònia per a recrear formes de vida noves i estranyes.

Aprofitem aquesta oportunitat que l’animació ens brinda, per a replantejar la nostra manera d’habitar la Terra i relacionar-nos amb la resta d’espècies vives, tal com plantegen les exposicions Mart. El mirall vermell i Ciència fricció. Vida entre espècies companyes.

Imaginem una nova relació amb les espècies
La humanitat ha poblat Mart amb tota mena d'éssers vius que han alimentat un imaginari ric en referències mitològiques, fantàstiques, populars i científiques. Aquest imaginari marcià es nodreix entre d’altres coses de les formes d'éssers vius que poblen la nostre terra.

A l’exposició Ciència Fricció (juny 2021) també tractarem de la importància de la coevolució: els intercanvis, mutacions i simbiosis entre espècies. En definitiva, la col·laboració entre espècies. Fixar-nos en aquestes altres formes i en la seva transcendència és també una forma de replantejar el lideratge que ens hem atorgat els humans dins el regne animal. Posar l’accent en els drets de la natura i el biocentrisme, davat l’antropocentrisme dominant, ens permet observar la vida a la Terra d’una altra manera i imaginar la coevolució de les formes futures.

Una activitat dissenyada per Estampa, amb l'assessorament científics d'Alex Richter-Boix.


1. Vine al CCCB a fer el taller (inclou una breu visita a l’exposició Mart. El mirall vermell).
Recomanat per a grups de Primària,Secundària, Batxillerat i Cicles formatius.

2. Entra a la web Bioscopi i fes el taller a l'aula o en confinament.
MATERIALS DISPONIBLES A PARTIR DE L'ABRIL.
Hem creat una plataforma perquè puguis portar a terme l’activitat de forma autònoma i ens enviïs el vostre film en qualsevol de les modalitats possibles.
Recomanat per a grups de Primària i Secundària, Batxillerat i Cicles formatius.INFORMACIÓ PRÀCTICA:

Dates i horaris del taller al CCCB: taller disponible per a grups escolars, de dimarts a divendres a les 10h, entre el 6 d'abril i el 22 de juny de 2021 i a partir del proper curs fins el 22 d'octubre de 2021.

Durada tota de l’activitat: 3h.

Grups de convivència.

Preu: 4 € per alumne.

Cal fer reserva amb antelació enviant un correu electrònic a seducatiu@cccb.org bé trucant al 93 306 41 35 (de dilluns a divendres de 10 a 13h).

Activitat adaptada a les MESURES COVID19:

L’activitat es durà a terme amb grups escolars considerats de convivència.
Tots els assistents hauran de dur la mascareta posada durant tota la seva estància al CCCB.
A l’inici desinfectarem les mans amb gel hidroalcohòlic.
L’espai de treball es ventila i desinfecta abans i després de l’ús de cada grup i distribueix els participants respectant la distància de seguretat.
El mobiliari i materials compartits es desinfecten després de cada ús.


ACCÉS AL WEB BIOSCOPI PER FER ELS TALLERS A L'AULA O EN CONFINAMENT:
Accés gratuït.

Suport i assessorament al professorat, a demanda.