ICFO  

Avda. Carl Friedrich Gauss, 3, Castelldefels

http://www.outreach.icfo.es

 

La Llum a les Ones del Canvi

ICFO
28/10/2017
 
 
Des de l'ICFO et convidem participar a La Llum a les Ones del Canvi, un concurs de ciència ficció climàtica que se suma a les propostes educatives de l'exposició Després de la Fi del Món al CCCB.
 
Hi ha dos premis per a la teva obra, si resulta guanyadora:
 
Un premi la fixa per sempre en tinta sobre paper a les il·lustres i il·lustrades pàgines de la revista Principia Magazine
 
Un altre premi la fa volar per sempre, convertida en cançó que mai deixa d'expandir-se, per l'obra transformadora d'un conjunt de grups musicals amb moltes ganes d'inspirar-se en tu.
 
Pots participar dins tres categoríes: ESO, Batxillerat i cicles formatius, i majors de 18 anys.
 
· Imagina un món alternatiu (passat, futur, o extraterrestre)
· Amb un escenari climàtic peculiar
· Utòpic, distòpic o Arcadià
· Provocat per la civilització
· I on veles solars, raigs infraroigs, panels fotovoltaics o qualsevol artefacte fotònic jugui cert paper
· Envia el teu relat o poesia a l’ICFO i si guanyes, et retornarem les teves paraules en forma de cançó i també a les pàgines de la revista Principia
· I sempre…
· Estiguis preparat pel Canvi
 
L'ànim del concurs és celebrar la ciència ficció com a gènere on la ciència inspira i ofereix temes i arguments a la literatura, i la literatura socialitza i contextualitza, amb totes les seves eines, l’activitat científica. 
 
Busquem històries que descriguin un món futur possible amb un escenari climàtic singular on la ciència o la tecnologia de la llum juguin un paper concret.
 
Les teves històries han de ser contades amb el màxim vers els fets i la lògica i la màxima llibertat vers la imaginació, com a la ciència mateixa.
 
Com a novetat en aquesta edició, l’ICFO ofereix una eina per treballar a l'aula el material científic e integrar-lo dins el context. Es tracta d'una activitat basada en el Decide Game, un joc de decisió amb l'objectiu de resoldre una situació tot incentivant el pensament crític, el pensament creatiu i el pensament futurista. El contingut del joc incorpora recursos de l'ICFO sobre temes relacionats amb la llum i el canvi climàtic, i recursos de l'exposició del CCCB, per tal que siguin integrats dins el mateix contexte.
 
Si vols veure com funciona el Decide Game a l'aula, vine i participa tu mateix a la sessió per a professors que hem preparat! A més a més, podràs fer una visita guiada a l'exposició Després de la fi del món.
 
 
El concert-xerrada final se celebrarà al CCCB el 28 de setembre de 2018, i incorporarà, a més de les cançons en què s'han convertit els textos, breus xerrades de diversos experts, des de científics i economistes a escriptors i filòsofs.
 
La Llum a les Ones del Canvi és una proposta de l'ICFO, en col·laboració amb el CCCB i amb la participació de Principia Magazine.