Un matí amb Nadia Ghulam


04/11/2019
 
 
 
 

En aquesta sessió per a estudiants de secundària, Nadia Ghulam, escriptora i activista afganesa refugiada a Barcelona, ens parlarà de la seva trajectòria vital i de la seva experiència a l’hora d’explicar la seva història als altres.

Nadia Ghulam va néixer a Kabul (Afganistan) l’any 1986. Quan tenia vuit anys, durant la guerra civil posterior a la retirada soviètica, va quedar greument ferida en un bombardeig. Ja instaurat el regim talibà, i amb greus seqüeles físiques, va haver de fer-se passar per un noi per poder treballar i mantenir la família. L’any 2006, gràcies a una ONG, va viatjar a Barcelona per ser operada i, a dia d’avui, estudia cooperació social i està implicada en tota mena d’activitats dedicades a divulgar la cultura afganesa i la situació de les dones al seu país. Per tal d’explicar la seva experiència, Nadia va realitzar un documental televisiu i diversos llibres, a més d’un espectacle documental anomenat La conquesta del Pol Sud (dirigit per Carles Fernández Giua), que dona el tret de sortida a l’edició d’enguany del Festival de Teatre Jove de Barcelona RBLS. En aquesta sessió per a estudiants de secundària, Nadia ens parlarà de la seva història, i també de què significa ser refugiat i com és possible el diàleg entre cultures a la nostra societat.


Aquesta és una activitat amb inscripció prèvia i adreçada a grups escolars d’educació secundària.

Idioma: català

Hora i lloc: 12 h., Hall del CCCB (els grups inscrits han de venir a les 11.30h. L'activitat comença a les 12h i té una durada d'1h i 30 min). 

 
 

Recursos pera trabajar en el aula

Propuestas CCCB Educació

 
 
-
El 2 de setembre obrim inscripcions per les sessions del curs 2019/2020 El programa amb estudiants de secund&agra...