Escola en residència / Curs 2020 2021. 4rt d'ESO de l’INS Miquel Tarradell


28/10/2020 - 15/06/2021
 
 
 
 

«Escola en residència» és un anhel de complicitats entre el CCCB i l’INS Miquel Tarradell. Aquest curs escolar 2020-21, continuant el camí ja recorregut amb anterioritat amb aquest institut del Raval, iniciem la primera edició del projecte amb la implicació dels seus docents i alumnes. Al llarg del curs, pretenem fusionar la programació educativa i cultural en una proposta de llarg recorregut amb l’alumnat de 4t. d’ESO. D’octubre a juny, els dos grups d’aquest curs residiran a l’Aula 2 i en altres espais del CCCB, i s’inseriran a la dinàmica de continguts del Centre.

A partir de les exposicions «William Kentridge. El que no està dibuixat» i «Mart. El mirall vermell» juntament amb el marc comú de la Ciutat com a espai compartit i de punt de trobada, es plantegen 3 itineraris de continguts entrellaçats i oberts per desenvolupar durant els tres trimestres escolars:

COS I POSTCOLONIALISME (1r. trimestre, d’octubre a desembre de 2020):

En el marc de l’exposició William Kentridge. El que no està dibuixat, aprofitem la mirada multidimensional i crítica que ofereix l’obra de l’artista per reflexionar i qüestionar les correspondències entre l’art i la política, el racisme i la memòria de les societats.

CIUTAT (2n. trimestre, de gener a març de 2021):

Amb la col·laboració d’artistes, col·lectius, cartògrafs i geògrafs urbans plantegem explorar la ciutat com a espai habitable, prenent consciència de les relacions que s’hi generen. Així mateix, cercarem elaborar una cartografia del barri que ens permeti l’apropiació dels espais, despertar una mirada sensible i alhora crítica de la realitat que ens travessa. La ciutat esdevé un espai de pensament i d’acció.

FUTURS IMAGINABLES I TECNOESFERA / MART (3r. trimestre, d’abril a juny de 2021):

En aquest cas, el planeta Mart es converteix en un mirall per continuar indagant en la nostra condició i en el nostre futur, com a espècie, al segle XXI; per veure com els avenços científics s’entrellacen amb una àmplia producció cultural, generant una estreta relació entre la ciència i la ficció. Tanmateix, l’exposició també permetrà la reflexió sobre l’actual crisi ecològica que i les solucions, encara avui incertes, que s’apunten: la colonització de l’espai o la lluita per a la salvació del planeta Terra.

Participants en el projecte:

Pablo RogeroClara BarbalNogay Ndiaye, Jordi Costa, Laura Ginès, Pepon Meneses, Ku’dancin Afrobeatz, Marta Pera Cucurell, Ferriol Soria, Lucia Piedra Galarraga, Jorge Domingo, Edu Filippi, Jordi Tomàs, Anna Surinyach, Lamine Bathily, Drac Màgic, Androna Cultura, A Bao A Qu, Xavier Aldekoa, Berta SeguraCarme Arcarazo, David Bravo, Albert LladóItziar González VirósInés Macpherson, Francesc Gòdia.

 

 


 

 
 

Propuestas CCCB Educació

 
 
-
CCCCB Educació, en colaboración con las otras entidades culturales del barrio, forma parte del proyecto A...