Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

Carlos Fraenkel. Filosofia en un món en conflicte


25/09/2016
 
 
Conferència de C. Fraenkel al CCCB el 24 de febrer de 2016

Carlos Fraenkel és professor de filosofia a les universitats d'Oxford i McGill, a Montreal. Expert en Spinoza i en la filosofia antiga i medieval, va créixer entre Alemanya i Brasil, i va estudiar a Berlín i a la Sorbona. Com a professor per universitats de Palestina, Indonèsia, Brasil i també Princeton. Ha col·laborat per a mitjans com el New York Times, Nation, el London Review of Books, i el Times Literary Supplement, entre d’altres, i és autor del llibre Enseñar Platón en Palestina: filosofía en un mundo dividido (Ariel, 2016).

IDEES CLAU

  • Cultura del debat.
  • Eines per a la convivència.
  • El paper de la filosofia en el món.
  • Diàleg entre religions en zones conflicte.

MATERIAL AUDIOVISUAL

Conferència al CCCB el 24 de febrer de 2016 on Carlos Fraenkel explica que visita comunitats polítiques i religioses que no comparteixen els paràmetres seculars occidentals i hi estableix un diàleg amb l’ajuda de la filosofia. Sobre quina base compartida dialoguem amb les cultures diferents?

PROPOSTA DIDÀCTICA per a FILOSOFIA

Una proposta didàtica per investigar si la FILOSOFIA ens pot aportar eines per a la convivènvia en un món en el qual diferents creences, conviccions i ideologies pugnen i entren en conflicte.
Proposta elaborada per Dolors Alcántara per a Batxillerat, en el marc de la col·laboració del CCCB amb l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya.

TEXTOS D'INTERÈS

Dossier de premsa del llibre Enseñar Platón en Palestina: filosofía en un mundo dividido.

Crítica de llibre a Núvol. La raó: l’àrbitre de tots els combats, per Anna Punsoda.

 
 

Propuestas CCCB Educació

 
 
-
El CCCB ofrece a la comunidad educativa el fondo de sus archivos. El ARCHIVO CCCB permite consultar una amplia varieda...