Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

Un matí amb Marta Segarra. Què és ser feminista avui?


15/10/2019
 
 
 
 

Marta Segarra, catedràtica de Literatura Francesa i d’Estudis de Gènere, va compartir la seva visió dels feminismes en l’actualitat.

Els feminismes viuen un moment d’auge arreu. Fenòmens internacionals com #MeToo o locals com #Onsónlesdones són un reflex de la presència del moviment feminista tant en la política com en la cultura de masses. Però, amb tantes mirades diferents, de què parlem quan parlem de feminisme?

En aquesta trobada amb Marta Segarra vam parlar de què s’entén per «feminisme» avui i vam veure fins a quin punt les temàtiques que tracta i les controvèrsies que l’acompanyen se situen en continuïtat o en tensió amb els feminismes anteriors.

Marta Segarra és catedràtica de Literatura Francesa i d’Estudis de Gènere a la Universitat de Barcelona i directora de recerca al Laboratoire d’Études de Genre et de Sexualité-LEGS, del Centre National de la Recherche Scientifique francès. És cofundadora del Centre Dona i Literatura i de la Càtedra UNESCO «Dones, desenvolupament i cultures» i investigadora a ADHUC (Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat de la Universitat de Barcelona), a més d’haver estat professora convidada a universitats d’arreu del món. La seva recerca se situa principalment en els àmbits dels estudis de gènere i sexualitat, de la biopolítica i el posthumanisme, i dels estudis culturals. Marta Segarra és comissària de l'exposició «Coreografies del gènere» dins FEMINISMES!, un projecte expositiu del CCCB.


Recupera l'enregistrament de la sessió

 
 

Recursos pera trabajar en el aula

Propuestas CCCB Educació

 
 
- 26/07/2020
Inscripcions obertes per les sessions del curs 2019/2020 El programa amb estudiants de secundària é...