VOXPRIMA  

08022, Barcelona

http://www.voxprima.com

 

SETMANA DE PICTOESCRIPTURA AMB CULTURNAUTES!


29/07/2016
 
 

Aquest juliol VoxPrimava participar en el Casal d'estiu del CCCB i va ser una experiència molt motivadora!

Dos grups de 25 nens de diferents edats van crear i interpretar la seva pròpia història. Els més menuts, d'entre 5 i 8 anys, van fer un llibre a partir d'una pluja d'idees amb l'ajut de la il·lustradora Àfrica Fanlo i l'escriptora Anna Fernández.  El títol ho diu tot "La gran escapada", una història d'aventures emocionants que ja podeu llegir.

Els més grans, d'entre 9 i 15 anys, acompanyats de l'il·lustrador Miguel Gallardo i l'escriptora Roser Ballesteros, es van inspirar en el barri del Raval per crear la seva pròpia "Rue Raval Num. 13", un reguitzell d'històries i vivències esbojarrades de diferents personatges que viuen en un mateix edifici.

Un "Cupido" del segle XXI, en Charlie, que és un fantasma desentrenat, el vell Teo rondinaire, una cabra esclavista o 200 dracs xocolaters, són només alguns dels personatges que van sorgir del seu imaginari durant aquesta setmana...

I tot plegat amb la col·laboració de l'Ana Casas, professional de les arts escèniques, amb qui els infants van jugar i interpretar els diferents personatges.

En definitiva, un joc creatiu on grans i petits van gaudir de valent!

 
 

Com serem en el futur? Alumnes de 6è de Ciutat Vella ens ho expliquen en el Programa de PictoEscriptura de VoxPrima a partir de l'exposició +Humans del CCCB

VoxPrima
06/05/2016
 
 
cartells realitzat pels infants

Com serem els humans en el futur? Viurem amb robots i ciborgs? De què ens alimentarem? En quin tipus de ciutat conviurem? Aquestes són algunes de les preguntes que 150 nens i nenes de 6è de diferents escoles del districte de Ciutat Vella de Barcelona, es van plantejar després de visitar l'exposició +Humans en el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

L'objectiu era crear un personatge prou interessant per poder participar en una exposició a l'any 2.222. Per crear-lo, van realitzar un taller fotogràfic amb el CCCB i el MACBA, que els va ajudar a canviar el seu punt de vista i a fixar-se en els detalls d'una localització concreta, van crear en grups diferents versions d'una Barcelona del futur (des de la Barcelona post-apocalíptica a una Barcelona sense contaminació) i, a partir d'aquí, cada un d'ells, va crear el seu propi personatge donant-li forma a través del dibuix i vida a través d'una història.

Un cop creat el personatge, encara quedava feina per fer, ja que havien de dissenyar el seu propi cartell per aquesta exposició. Així que van traduir part del seu text a l’anglès, van dissenyar la composició i la disposició del seu personatge i van crear en el revers, un cartell tipogràfic amb la seva història.

Aquest és el tercer any que aquests alumnes participen en el Programa de Zona de PictoEscriptura de Ciutat Vella que es porta a terme a 6 escoles amb el recolzament del Districte, del Centre de Recursos Pedagògics i del Consorci d'Educació de Barcelona. I un cop més, el resultat després d'un trimestre de PictoEscriptura són 150 meravellosos personatge. Humans, humans amb pròtesis ultra modernes, robots, ciborgs i, fins i tot extraterrestres residents a Barcelona. Tots ells amb vides dispars, lluitadors, amb els seus somnis i les seves pors...

 
 
 
Pàgines    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...> >>