Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

CASALS D'ESTIU A EART I A L'ESCOLA NOU PATUFET

Experimentem amb l'ART
14/03/2019
 
 
 

TORNEN ELS CASALS D'ESTIU!

Aquest any ampliem un altre casal a l’escola Nou Patufet, amb 30 places més per a infants que hagin cursat de 1r a 6è de primària. 

L’1 d’abril a les 11h es publicarà aquí l’enllaç per accedir al formulari de preinscripció. NO es tindran en compte les inscripcions que entrin abans de les 11.00h

Les famílies haureu de fer un únic formulari de preinscripció per infant escollint el casal on voleu anar: a EART o a Nou Patufet
NO es pot preinscriure un infant als dos cassals la mateixa setmana. En cas de fer-ho, la vostra sol·licitud serà desestimada.

Els Casals d’Estiu Endinsa’t al món de l’art són la continuïtat de la nostra activitat educativa durant l’estiu. Una activitat de lleure on viure l’experiència del procés de creació a partir del joc i amb la incorporació d’activitats d’aigua i d’altres propostes lúdiques.

La programació que plantegem convida a experimentar, imaginar i crear, a desenvolupar la creativitat, l'esperit crític i la capacitat de transformar allò que ens envolta, des de l'acció, des de la pregunta constant i la recerca de noves perspectives.

CASAL A EART

Lloc:

Experimentem amb l’ART c/ Torrijos, 68, 08012 Barcelona

Participants als quals s’adreça
- Casal petits: Infants de 3 anys a 5 anys (que hagin cursat P3, P4 i P5)
- Casal grans: Infants de 6 a 12 anys (que hagin cursat de 1r a 6è de primària)

Número de places
- 20 places casal petits
- 20 places casal grans

Torns on inscriure’s:
- Torn 1: del 25 al 28 de juny (setmana de 4 dies)
- Torn 2: de l’1 al 5 de juliol 
- Torn 3: del 8 al 12 de juliol 
- Torn 4: del 15 al 19 de juliol 
- Torn 5: del 22 al 26 de juliol 

Horaris
Acollida matí: 8h a 9h 
Activitat: 9h a 13h
Menjador: 13h a 15h
Marge recollida tarda: 15h a 16:30h

 

Més informació sobre preus i inscripcions a http://experimentem.org/00novetats/casalEstiu2019.html

 
 

Curs d'agents articuladors entre art i educació 18a edició

EART
05/02/2019
 
 

43 caixes. Acció de l'artista Diego G. Amb col·laboració de l'artista Maria Jesús Olivos, en el marc de Passeu, passeu! Jornada de portes obertes d'Experimentem amb l'ART . Maig 2018

Dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 de març 2019
De 10:00 a 14:00h
Preu: 170 euros
Preu reduït: 162 euros(amics i amigues d’Experimentem amb l’ART, família nombrosa, monoparental i aturats)
Per a més informació: inscripcions@experimentem.org //932 171 877
Inscripcions: https://goo.gl/forms/TkUZWk9WF7V1G6ao2

Modera el curs: Dolors Juarez (codirectora d’Experimentem amb l’ART)
Ponents: Aida Sánchez de Serdio (doctora en Belles Arts, educadora, investigadora i treballadora cultural)/Bàrbara Roig (responsable d’Educació-CCCB Centre de Cultura Contemporània)/Sitesize (projectes artístics i investigadors de formes de producció cultural autònomes i aprenentatge comunitari)/Artefactum (col·lectiu d’arts i mediació socio-educativa)/Elena Blesa (investigadora independent, educadora i membre de l’equip d’Experimentem amb l’ART)/Ramon Parramon(artista i investigador cultural. Director d'Idensitat i professor a la Facultat de Belles Arts de la UB)/Núria Gurina ( La Lleialtat Santsenca)/Lluc Mayol (Catxirulo Lab/UBA-Escuela Meme/La fanzinoteca)

Com treballar transversalment art i educació?
El curs explora contextos i iniciatives culturals des d'on implicar, articular i repensar l'art, l'educació, la mediació i la vinculació amb la ciutadania en l'actualitat. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l'educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de situar possibles marcs d'acció i pautes crítiques des d'on crear i accionar

El curs s’organitza a partir de quatre àmbits que mostren diverses maneres de fer en les pràctiques d’educació i creació artístiques contemporànies:

Bloc 1. Coordenades d’acció
Exposa diferents enfocaments de l’educació artística i de les polítiques culturals i educatives, i fa una revisió històrica analitzant diversos marcs teòrics. Situa les coordenades necessàries des d’on iniciar el camí de recerca que explora el curs, entorn a les possibles articulacions entre art i educació.

Bloc 2. Relacions i experiències d’aprenentatge entre la institució cultural i l’esfera pública
Analitza algunes iniciatives d’institucions culturals des d’on situar l’acció pedagògica i les pràctiques de participació ciutadana. Exposa diferents aproximacions i estratègies que es poden establir, i que alhora, repensen els rols dels agents vinculats que hi treballen o hi conviuen.
El bloc també dialoga amb altres maneres d’aprendre en comunitat, on la pràctica creativa situada desplega formes de producció cultural autònomes i deslocalitzades, prenent com a espai de treball la metròpolis contemporània.

Bloc 3. Possibilitats i posicionaments de l’educació i la mediació amb projectes artístics en entorns formals i no formals
Mostra iniciatives des d’on actuar en educació i mediació amb contextos artístics. D’una banda, es compartiran propostes desenvolupades a l’àmbit de les arts visuals, que despleguen diferents intencionalitats i formats d’acció cultural i política. D’altra banda, s’aborden possibilitats de relació i participació de les persones que treballen o es vinculen a espais públics, expositius, museístics, etc., des d’on repensar i estimular el seu paper crític i actiu.

Bloc 4. Desplaçaments i espais contigus entre art, pedagogia i territori
Situa la història recent de les pràctiques artístiques col·laboratives al voltant de l’espai públic i el territori. Alhora, analitza experiències que empren maneres de fer amb diferents contextos i comunitats.


OBJECTIUS
• Compartir experiències que posen en relació els processos artístics, la cultura visual i las practiques educatives
• Entendre les pràctiques artístiques contemporànies com a acció educativa i educadora.
• Posar en valor les pràctiques que es mouen entre els àmbits de l’art i l’educació
• Contextualitzar i interpretar social i històricament tendències i perspectives que relacionen les arts visuals amb l’educació en diferents contextos.
• Potenciar la pràctica reflexiva i activa de l’educació artística.
• Mostrar com es treballa en projectes artístics actuals, amb altres formats i metodologies.
• Presentar pràctiques col·laboratives que enllacen pedagogia i territori.
• Conèixer models de treball cultural que activen projectes de participació o gestió comunitària.
• Situar el camp de recerca on es fusionen les pràctiques culturals, la cultura visual i les pràctiques educatives no formals com a llocs potenciadors de pensament i coneixement col·lectiu
• Subratllar la importància de posar en comú pràctiques educatives i artístiques que procedeixen de diversos camps de treball (formal, no formal i informal).
• Donar suport als treballadors culturals (artistes, educadors, gestors, etc.) que practiquen en els àmbits de l’art i pensament contemporani i educatiu, dignificant les professions i defensant les bones pràctiques.
• Explorar i situar processos híbrids entre educatius, creatius i artístics, més enllà d’entendre l’educació com a art o les arts com a educació. Repensar les contribucions del camp cultural al camp educatiu i viceversa, i les maneres que ambós es relacionen.
• Reconèixer nous models de perfils professionals del treball cultural.


DESTINATARIS
• Educadors que estiguin treballant o vulguin fer-ho en centres, espais i projectes artístics.
• Docents que situen l’art i els processos de creació contemporània com a eina educativa.
• Estudiants d’art, artistes, treballadors culturals i altres persones interessades que vulguin aproximar-se a nous formats de mediació que vinculen art, educació, institucions i territori.
• Educadors socials que vulguin conèixer noves pràctiques col·laboratives entre pedagogia, art i comunitat, com a instruments de participació i recerca social.
• Tècnics o programadors d’activitats d’educació o difusió de les arts visuals de centres municipals o d’iniciativa privada.

 
 

Les nostres publicacions

ART EN OBERT_EL NOM DE LES COSES
Experimentem amb l'ART
 
Kalidoscopi 2018_Impropi(s)
Experimentem amb l'ART
 
Difundia/ En medio - Ilium
Experimentem amb l'ART
 
 
Buit-ple. Tira-empeny
Experimentem amb l'ART
 
PORTES OBERTES EART 12 DE MAIG
Experimentem amb l'ART
 
 
 

Veure totes »

 
Pàgines    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...> >>