Univers Internet. Com afecta la xarxa les nostres vides?


05/02/2014 - 31/12/2014
 
 

Ja estem preparant la maleta pedagògica perquè en el proper curs pugueu fer servir amb els vostres alumnes.

Mira les imatges de les quatre sessions del curs.

Univers Internet és un projecte que té com a objectiu principal oferir una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet, un fenomen que està provocant una transformació inèdita en la història humana.

La primera activitat presencial del projecte Univers Internet és aquest cicle de quatre sessions de formació (5, 7, 12 i 14 de febrer), que oferirà una visió global d’Internet i de com afecta les nostres vides en tres nivells d’incidència: sobre la persona, sobre la ciutat i sobre el planeta.

Les sessions combinen una presentació teòrica amb tallers i s’acompanyen de material de suport. El curs és el primer d’una sèrie adreçada a professionals i estudiants de l’àmbit educatiu, així com a persones vinculades a la formació d’infants i joves. El programa té un doble objectiu: construir progressivament una visió global d’Internet i els seus efectes i donar eines als educadors a fi que aquest coneixement sigui transferit a l’aula.


SESSIONS

1. Introducció
La primera sessió servirà per presentar el marc conceptual del projecte Univers Internet i donar una visió global de què és la xarxa. En el taller construirem una xarxa de telecomunicacions simulada que ens permetrà conèixer l’estructura real d’Internet.
A càrrec de Juan Insua i Efrain Foglia.
5 de febrer de 2014. De 18.00 h a 20.00 h

2. Persona

En aquesta sessió ens centrarem en el cervell: com afecten l’ús d’Internet i les noves tecnologies el sistema cognitiu? En el taller treballarem la lògica de la programació. 
A càrrec de Cristina Sáez i Irene Lapuente.
7 de febrer de 2014. De 18.00 h a 20.00 h

3. Ciutat

En aquesta sessió ens centrarem en les xarxes socials, oferint-ne una mirada crítica i constructiva. El taller presentarà de manera pràctica com les xarxes socials poden ajudar-nos a esdevenir ciutadans més actius. 
A càrrec de Jordi Bernabeu, Isidre PlazaSenén Roy.
12 de febrer de 2014. De 18.00 h a 20.00 h

4. Planeta
Aquests últims anys s’està començant a plantejar la qüestió que Internet potser no és tan sostenible com s’havia presentat. Quin impacte té i com es pot minimitzar? En el taller es plantejarà de manera pràctica i molt gràfica quina és la petjada ecològica digital d’accions quotidianes que es duen a terme amb Internet.
A càrrec de Marcus Hurst i Jordi Oliver.
14 de febrer de 2014. De 18.00 h a 20.00 h


VINCLES CURRICULARS

  • Concebre la tecnologia com un conjunt de coneixements operatius de diferents àrees del coneixement destinats a cobrir determinades necessitats de les persones individualment o col·lectiva.
  • Relacionar la tecnologia amb els factors que caracteritzen el desenvolupament econòmic i social tot cercant propostes solidàries i sostenibles.
  • Utilitzar els diferents recursos que ens ofereixen les TIC i Internet com a eines de treball i d'oci de forma correcta, responsable i saludable.
  • Valorar de forma crítica els avenços tecnològics, la seva influència en el medi ambient, la salut i el benestar individual i col·lectiu i en la societat en general. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Les sessions es realitzaran al Mirador del CCCB (C/ Montalegre 5, 08001 Barcelona).

Inscripcions
seducatiu@cccb.org // 93 306 41 35

Preu
3 € / sessió
Gratuït (aturats, carnet de Docent de la Generalitat de Catalunya i Amics del CCCB).

Venda d'entrades
A les taquilles del CCCB quan s’hagi confirmat la inscripció.


El cicle compta amb la participació de l’Anilla Cultural Latinoamérica-Europa, una xarxa d’equipaments culturals ubicats en diferents països que té com a objectius activar la coproducció d’esdeveniments en línia, impulsar línies de recerca sobre nous usos de la xarxa en la producció cultural i promoure l’intercanvi de continguts. Per aquest motiu les sessions s'impartiran en castellà.

 
 
 
 
 

Propostes CCCB Educació

 
 
01/09/2013 - 24/06/2014
El CCCB Educació proposa una sèrie d'activitats ideades específicament per als educadors i d'altres que poden ser del...