#MyEcoMobility Dataton: Nous patrons sostenibles de mobilitat urbana; dissenya el teu!


10/07/2017
 
 
 
 

Dirigit a: grups d’alumnes de batxillerat de centres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona seleccionats per un comitè avaluador (40-50 estudiants en total). Tindran preferència els grups que tinguin balanç de gènere.

Quan?: dissabte 17 de febrer de 2018. UPF

Objectiu: els estudiants hauran de proposar un pla per desplaçar-se a les universitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La qualitat d’aquest pla de mobilitat en termes d’ecològicament sostenible, rapidesa, ús de transport públic disponible o a punt de ser-ho i que sigui agradable, seran els criteris de valoració. Cada grup podrà presentar fins a dos projectes de mobilitat.

Per fer-ho, se’ls proporcionaran i hauran d’analitzar una varietat de dades disponibles públicament (a Google Sheets, Google Maps i algunes eines que es proporcionaran), com són pol·lució de les diferents zones, el trànsit i la direcció dels desplaçaments segons l’hora del dia i la localització d’universitats o d’aparcaments per a bicicletes. Hauran de dissenyar nous plans de mobilitat que redueixin el temps de desplaçament alhora que contribueixen a disminuir les emissions de CO2 (per exemple, alleujar el trànsit a les zones amb més pol·lució mitjançant la introducció de noves vies de tramvia, més aparcaments per a bicicletes a prop d’aquestes vies, etc.) i que facin el desplaçament més agradable (verd, absència de trànsit rodat, vida ciutadana –superilles–, vistes...).

Organitza: UPF, Enginyeria Matemàtica en Data Science, Consorci d’Educació de Barcelona, Fundació Collserola i CCCB.

Col·labora: Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona.