Brangulí. Barcelona 1909-1945


07/06/2011 - 06/11/2011
 
 

Aquesta exposició està dedicada a l’obra del barceloní Josep Brangulí Soler, un pioner del fotoperiodisme i autor d’algunes de les millors imatges que reflecteixen les grans transformacions socials, urbanes i industrials que va patir Barcelona en el període ple de canvis i conflictes del 1909 al 1945. La mostra està composta per més de 300 fotografies i material imprès original de l’època.

L’exposició manté l’estructura temàtica de l’arxiu de Josep Brangulí i reflecteix la diversitat i el tractament seriat que l’autor dóna als temes. A l’exposició trobem els següents: Setmana Tràgica, Tallers artesans, Societat abans de la República, Societat 1931–1936, Carrers de Barcelona abans de la reforma, Construcció de vaixells de formigó, Bombers, Boxa, Casa Reial a l’Exposició Universal de 1929, Escoles, Arquitectura industrial, Fira de Barcelona, Hospital, Intercanvi de presoners de la Segona Guerra Mundial, Museus, Nocturnes, Paisatge urbà, Platja, Port, República, Somorrostro, Desplaçament de treballadors a Alemanya, Tramvies, Guerra, Postguerra i Telefónica.

A banda d’aquests temes, s’afegeixen 8 fotografies de l’antiga Casa de la Caritat (espai que ocupa avui dia el CCCB).

Partint d’aquesta obra i en el marc de l’exposició, el CCCB en col·laboració amb l’estudi avanti-avanti han concebut l’acció Brangulí va ser aquí, en què molts dels espais emblemàtics de la ciutat fotografiats per Brangulí, acullen reproduccions de les fotografies de l’època. El CCCB vol donar-les a conèixer, fora de l’espai expositiu, establint un vincle visual i emocional entre la Barcelona de fa 80 anys i la d’avui dia. Així com l’acció participativa Brangulí va ser aquí. I tu?, en col·laboració amb Barcelona Photobloggers i dissenyada per a què els internautes enviïn fotografies fetes a la Barcelona actual sobre alguns dels temes tractats per Brangulí. Totes les imatges rebudes es publicaran al web www.brangulivaseraqui.com (on trobareu les bases de participació) i una selecció de les deu millors formarà part d’una exposició al CCCB.

Concertar visites: Servei Educatiu del CCCB / Telèfon 933 064 135 / (de dimarts a divendres, de 10 a 13h) / seducatiu@cccb.org
 

 
 

Propostes CCCB Educació

 
 
12/09/2011 - 22/06/2012
Curs escolar 2011-2012: Fins al 19 febrer, 2012: Totes les cartes. Correspondències fílmiques (cine...