Totes les cartes. Correspondències fílmiques


11/10/2011 - 19/02/2012
 
 

L'exposició Totes les cartes exposa una àmplia serie de cartes filmades entre sis parelles de creadors cinematogràfics. Es tracta d'un format experimental de comunicació entre directors que, malgrat trobar-se en territoris allunyats geogràficament, estan units per la voluntat de compartir idees i reflexions sobre tot allò que motiva el seu treball. Dins d'aquest espai de llibertat, els directors que integren la mostra plantegen afinitats i diferències, en un àmbit de respecte mutu i de simultaneïtat d'interessos, i estableixen notables variants formals en cada una de les correspondències.

Les obres presentades a Totes les cartes constitueixen un format cinematogràfic innovador, on s'intercanvien idees filmades entre grans duets de realitzadors: José Luis Guerin (Barcelona) i Jonas Mekas (Nova York); Isaki Lacuesta (Girona) i Naomi Kawase (Nara); Albert Serra (Banyoles) i Lisandro Alonso (Buenos Aires); Víctor Erice (Madrid) i Abbas Kiarostami (Teheran); Jaime Rosales (Madrid) i Wang Bing (Shaanxi) ; i Fernando Eimbcke (Ciutat de Mèxic) i So Yong Kim (Pusan/Nova York).

Aquest intercanvi de cartes respon a una realitat: la pàtria d'un cineasta és la de la sintonia amb els altres cineastes del món, i en aquest continent fílmic els autors sempre observen l'obra dels altres. La presentació simultània i juxtaposada de les correspondències fílmiques en un mateix espai expositiu crea un entorn de diàleg i d'intimitat reflexiva.

Concertar visites: Servei Educatiu del CCCB / Telèfon 933 064 135 / (de dimarts a divendres, de 10 a 13h) / seducatiu@cccb.org

 
 
 

Propostes CCCB Educació

 
 
12/09/2011 - 22/06/2012
Curs escolar 2011-2012: Fins al 19 febrer, 2012: Totes les cartes. Correspondències fílmiques (cine...