Exposició Pantalla Global


25/01/2012 - 28/05/2012
 
 

Pantalla Global: el món esdevé pantalla, la pantalla esdevé món.

Les pantalles han deixat de ser l’àmbit exclusiu de les imatges en moviment per passar a contenir-ho tot. La informació, el comerç, la cultura, les comunicacions i bona part de la nostra vida privada transcorren, avui, en pantalles. La música, la literatura, l’esport, la política o la seguretat ja no es poden concebre sense pantalles. Les autoritats se’n serveixen, les revolucions  hi tenen lloc,… és el poder de les pantalles.

L’exposició reflexiona sobre el poder omnipresent de les pantalles en el món actual. De la primera pantalla, la del cine, es va passar a la pantalla domèstica, la de la televisió, i després a la pantalla múltiple dels ordinadors, d’Internet, dels telèfons intel·ligents, de les tauletes digitals, de les consoles de videojocs. Aquesta proliferació de pantalles s’ha instal·lat a la nostra vida condicionant-ne els més diversos aspectes: la nostra visió del món, la política, la publicitat, l’esport, el joc i fins i tot les nostres relacions socials i afectives.

Els comissaris, en Gilles Lipovetsky, en Jean Serroy i l’Andrés Hispano ens presenten 7 pantalles:història, política, publicitat, esport, excés, vigilància ijoc . I totes elles tenen un contracamp, on s’hi veuran les opinions i visions de qualsevol persona que s’animi a dir-hi la seva.

 

Per a grups, visites comentades a l’exposició. Preu: 3€ per alumne.