LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS - Taller de fotografia al MACBA i al CCCB


03/09/2014 - 27/06/2015
 
 

 

Ja pots veure els treballs d'alguns dels grups que han participat.


Taller de fotografia al MACBA i al CCCB

El taller proposa una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica, l'exploració de la ciutat i els espais del MACBA i el CCCB.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases. En un primer moment s'analitzen fotografies del fons del MACBA i d'altres autors, mirant-les amb ulls de fotògraf i associant-les a la pràctica posterior. A continuació, i inspirats per aquests referents, s’inicia una exploració fotogràfica de l'entorn més pròxim als espais arquitectònics del MACBA i el CCCB. Els participants treballen en grups, explorant tant les tries essencials de la fotografia (enquadrament, composició, llum, color) com les característiques que defineixen el teixit urbà (espai, trànsit, ritme, moviment). Finalment trien, imprimeixen i ordenen les imatges, per donar forma als seus projectes fotogràfics.

El taller, per tant, es planteja des d'un doble vessant: d'una banda, com a exploració de les tries expressives de la fotografia i, de l'altra, com una recerca sobre la ciutat i els espais dels museus a través de la creació fotogràfica.

Les fotografies realitzades es publiquen al web www.fotografiaencurs.org, i es crea així un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

El taller «La ciutat dels fotògrafs» és una activitat conjunta del MACBA i el CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.


Temes per treballar i vincles curriculars

§  El patrimoni fotogràfic.

§  Tries expressives de la fotografia.

§  Els edificis del MACBA i el CCCB.

§  El barri del Raval i l’ús de l’espai públic. Reflexió sobre la importància de l’espai públic en la promoció dels valors d’igualtat, llibertat i convivència propis d’una ciutat oberta.


Informació pràctica

Horari de les visites: els dimecres i els dijous al matí.

Durada de l’activitat per a centres de primària (a partir de 3r de primària): 2.45 hores.

Durada de l’activitat per a centres de secundària i batxillerat: 3.30 hores.

Grups classe

Preu: 4 € per alumne.

Aquesta activitat també s'ofereix dins el programa socioeducatiu Apropa Cultura.

Cal fer reserva amb antelació enviant un correu electrònic a seducatiu@cccb.orgo bé trucant al 93 306 41 35 (de dimarts a divendres de 10 a 13h). 

 
 

Propostes CCCB Educació

 
 
02/09/2014 - 25/06/2015
Aquest curs 2014-15 oferim per tercer any consecutiu un taller de creació fotogràfica conjuntament amb ...
 
 
 

Publicacions

 
 
-
Al llarg del primer trimestre del curs 2013-2014 s’ha anat desenvolupant el Taller LA CIUTAT DELS FOTÒGR...