LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS - Taller de fotografia al MACBA i al CCCB


01/10/2013 - 22/06/2014
 
 

Dissabte 8 de març a les 10h fem un taller especialment per a educadors. Si vols viure l'experiència, reserva la teva plaça, l'aforament és limitat.


Ja pots veure els treballs d'alguns dels grups que han participat.


El taller proposa una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica i l’exploració de la ciutat.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases. En un primer moment es visiten les sales del MACBA i s'analitzen fotografies del fons de la col·lecció permanent a partir de la reflexió sobre la manera en què els fotògrafs construeixen les seves visions de la ciutat.

A continuació, i inspirats per aquests referents, s’inicia l’exploració fotogràfica tant dels espais arquitectònics del MACBA i el CCCB com del seu entorn més proper a través d'una pràctica que posa en joc algunes de les tries essencials de la fotografia (enquadrament, color i composició). Finalment, els participants escullen i ordenen les imatges, donant forma així als seus projectes fotogràfics.

El taller, per tant, es planteja com una exploració del patrimoni fotogràfic i de les tries expressives de la fotografia, i una recerca sobre la ciutat com a espai públic a través de la creació fotogràfica.

Les fotografies realitzades es publiquen al web www.fotografiaencurs.org, creant així un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

El taller LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS és una activitat conjunta del MACBA i el CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.


Temes per treballar i vincles curriculars

§  El patrimoni fotogràfic.

§  Tries expressives de la fotografia.

§  Els edificis del MACBA i el CCCB.

§  El barri del Raval i l’espai públic. Reflexionar sobre l’espai públic a través de la fotografia, fent especial atenció a la relació entre les transformacions urbanístiques i els usos dels espais.


Informació pràctica

Horari de les visites: els dimecres i els dijous al matí.

Durada de l’activitat per centres de primària (a partir de 3r de primària): 3:00 hores

Durada de l’activitat per centres de secundària i batxillerat: 3:30 hores

Grups classe

Preu: 4 € per alumne.

Aquesta activitat també s'ofereix dins el programa socioeducatiu Apropa Cultura.

Cal fer reserva amb antelació enviant un correu electrònic a seducatiu@cccb.orgo bé trucant al 93 306 41 35 (de dimarts a divendres de 10 a 13h). 

 
 

Propostes CCCB Educació

 
 
01/10/2013 - 20/06/2014
Aquest curs 2013-14 oferim per segon any consecutiu un taller de creació fotogràfica conjuntament amb e...
 
 
 

Publicacions

 
 
-
Al llarg del primer trimestre del curs 2013-2014 s’ha anat desenvolupant el Taller LA CIUTAT DELS FOTÒGR...