Escola Baixeras  

C/ Salvador Aulet s/n, Barcelona

http://www.xtec.cat/escolaangelbaixeras

 

L'Escola Baixeras al Festival l'Alternativa


29/11/2013
 
 

El curs 2012-1013, a l'escola Baixeras, com ja comença a ser tradició, vam fer algunes pel·lícules amb educació infantil, pel·lícules que ensenyaven a les famílies les festes i activitats que feiem amb els seus fills i filles. Hi havia pel·lícules que mostraven el dia de la pau, carnestoltes, pel·lícules d'activitats fetes a classe amb la col·laboració de pares i mares.... A part, per el pas de p5 a 1r, cada any feiem un recull d'allò que els nens i nenes havien fet a parvulari, i l'any passat, pensat amb els nens i nenes, vam fer una pel·lícula!

A més, els alumnes de quart, durant l'hora d'informàtica van dur a terme un projecte anomenat FEM PEL·LÍCULES, que consistia en que tots els nens i nenes de quart aprenguessin a fer fotografies, fer un story board, pensar un guió i finalment muntar la pel·lícula. Desprès d'haver-ho treballat tot, vam decidir fer un STOP MOTION del dia a dia a l'escola, durant alguns dies vam estar fent fotografies de la sortida cap a casa, la baixada d'escales, les persianes que pujen i baixen quan ens molesta el sol, la pissarra, on tothom hi escriu allò més important, ..... finalment, per petits grups ho vam muntar, i van sortir unes pel·lícules prou divertides!

Com que l'any passat vam demanar participar a l’Alternativa. Festival de cinema independent de Barcelona, i ens hi van deixar participar, i el que vam presentar els va agradar, aquest any, ens van trucar directament i ens van oferir un espai a la programació del Festival, a la secció l'Alternativa Hall. Didàctiques per a presentar només la nostra escola, allò que haviem treballat.

Vam decidir presentar la pel·lícula de la Pau, i la del comiat de P5, juntament amb les pel·lícules que havien sortit del projecte de quart.

Ha estat una gran experiència participar-hi! Veure com pares i mares, nens i nenes de l'escola gaudien de la seva feina conjuntament amb altres espectadors del Festival, que es van aplegar al Hall del CCCB per a la projecció dels films.

Allò que haviem fet a l'escola, per a aprendre, i per ensenyar el que fèiem, gràcies al festival l’Alternativa ha anat a parar més enllà de l'escola!