Escola Cervantes  

c. Sant Pere Més Baix, 31, Barcelona

http://www.xtec.cat/escolacervantes/

 

Barri de verdures


11/03/2014
 
 

“Barri de verdures” és el títol genèric d’uns tallers d’animació en stop-motion duts a terme a l’Escola Cervantes com a activitat extraescolar proposada per l'Escola Popular de Cinema amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola i amb el recolzament de la Fundació Obra Social La Caixa. Els tallers han estat desenvolupats per Alberto Bougleux (idea i coordinació) amb la col·laboració de la Vanesa Picone, ambdós experimentats professionals en el camp audiovisual i musical, respectivament, i alhora membres de l’AMPA de l’escola. També ha estat important la col·laboració de Josep Calle, expert en animació.

Els tallers de “Barri de verdures” tenen la finalitat de contribuir al desenvolupament personal i artístic dels nens a través d’una experiència intensiva d’aprenentatge de les tècniques del cinema d’animació tradicional en stop-motion, a través de les diverses fases del procés de creació dels curtmetratges (guió, animació, muntatge, sonorització), així com de la construcció dels personatges i de les escenografies.

Una altra font d’aprenentatges per als participants dels tallers prové de la proposta que els personatges i escenaris creats als tallers estiguin relacionats amb el món de la cuina i de que els propis nens i nenes participants siguin els encarregats de buscar els materials adients. Aquesta recerca, feta amb la col·laboració de famílies i mestres, propicia la descoberta de les diferents cultures culinàries del barri.

Curtmetratges resultants de la primera fase del projecte “Barri de verdures” van ser projectats al hall del CCCB en el marc de L’Alternativa (Festival de Cinema Independent de Barcelona)
 

 
 
 
 
 
 
 

Les nostres publicacions

Filmem el nostre barri
Escola Cervantes
 
L'Escola Cervantes
Escola Cervantes