Institut-Escola Les Vinyes  

C/Major, 109, Castellbisbal

http://ielesvinyes.net/

 

Connectats! Treball globalitzat d'introducció dels ordinadors personals a classe

Institut-Escola Les Vinyes
11/05/2015
 
 

A l'Institut-Escola Les Vinyes l'alumnat utilitza l'ordinador personal com a eina de treball i aprenentatge a classe. A primer d'ESO, per iniciar aquest ús, realitzem un treball globalitzat anomenat Connectats que tracta de respondre a la pregunta general "Connectar-se, val la pena?".

 

Com fem en tots els treballs globalitzats, abordem una pregunta marc, un tema o un problema... des de totes les disciplines durant una o dues setmanes. En aquest cas, el propòsit és introduir l’ordinador a classe i reflexionar i aprendre al voltant de tot el que comporta: Per a què el volem? Com en tenim cura? Amb quines normes ens regirem? Quins espais de treball en línia farem servir? Com funciona la connectivitat? Com usem l'aula virtual? Qui està a les xarxes socials? Com neveguem amb seguretat? Què ens agrada de la xarxa? I el mòbil, com l'usem?

 

A diferència dels projectes trimestrals de Les Vinyes, en el treball globalitzat no hi ha un producte final únic, sinó que hi ha un centre d'interès o una pregunta rellevant. Les activitats són molt diverses, com ara la creació per part dels alumnes de les normes d'ús, un debat sobre les xarxes socials, la descoberta del geocaching o la creació d'un EVA personal. Algunes d'aquestes activitats les hem reunit en un espai a la xarxa i us convidem a visitar-lo: http://connectats.ielesvinyes.net/

 

Preparant el geocaching amb els mòbils

 
 

Les nostres publicacions