Una mà de contes  

 

Una mà de contes: autòmats, ninots i robots

Manuel Barrios
08/02/2016
 
 

Estrena i presentació dels nous capítols de la sèrie de TV3 Una mà de contes, amb la presència de la seva guionista, Teresa Duran, els il·lustradors Pep Montserrat i Àfrica Fanlo, el constructor d'autòmats Lluís Ribas i el director del programa Manuel Barrios.

Deia Walter Benjamin que la curiositat que senten els nens per qualsevol artefacte tècnic és suficient per connectar els avenços de la tecnologia amb l'antic món dels símbols. Així que, aprofitant que en els autòmats i en els robots s'ajunten ciència i art, màquina i joguina, tècnica i fantasia, des del programa Una mà de contes hem volgut acostar-nos al món de la tecnologia a través d'una sèrie de contes inspirats en la vida d'alguns autòmats famosos, en les lleis de la robòtica i en la literatura tradicional. Contes que han estat dibuixats per la mà d'un autòmat-robot imaginari construït especialment per a l'ocasió.

Dins del programa d'activitats organitzades pel CCCB per a l'exposició + Humans, el proper dia 23 de Febrer tindrà lloc l'estrena i presentació dels nous capítols d'aquesta sèrie, amb la presència de la seva guionista, Teresa Duran, els il·lustradors Pep Montserrat i Àfrica Fanlo, el constructor d'autòmats Lluís Ribas i el director del programa Manuel Barrios. Més enllà de les referències a l'imaginari literari i artístic, serà una ocasió i un marc excel·lent per debatre entorn de la gestualitat manual i la seva possible codificació durant una producció gràfica. La presentació anirà acompanyada de la projecció d'una selecció dels nous capítols.