VOXPRIMA  

08022, Barcelona

http://www.voxprima.com

 

Com serem en el futur? Alumnes de 6è de Ciutat Vella ens ho expliquen en el Programa de PictoEscriptura de VoxPrima a partir de l'exposició +Humans del CCCB

VoxPrima
06/05/2016
 
 
cartells realitzat pels infants

Com serem els humans en el futur? Viurem amb robots i ciborgs? De què ens alimentarem? En quin tipus de ciutat conviurem? Aquestes són algunes de les preguntes que 150 nens i nenes de 6è de diferents escoles del districte de Ciutat Vella de Barcelona, es van plantejar després de visitar l'exposició +Humans en el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

L'objectiu era crear un personatge prou interessant per poder participar en una exposició a l'any 2.222. Per crear-lo, van realitzar un taller fotogràfic amb el CCCB i el MACBA, que els va ajudar a canviar el seu punt de vista i a fixar-se en els detalls d'una localització concreta, van crear en grups diferents versions d'una Barcelona del futur (des de la Barcelona post-apocalíptica a una Barcelona sense contaminació) i, a partir d'aquí, cada un d'ells, va crear el seu propi personatge donant-li forma a través del dibuix i vida a través d'una història.

Un cop creat el personatge, encara quedava feina per fer, ja que havien de dissenyar el seu propi cartell per aquesta exposició. Així que van traduir part del seu text a l’anglès, van dissenyar la composició i la disposició del seu personatge i van crear en el revers, un cartell tipogràfic amb la seva història.

Aquest és el tercer any que aquests alumnes participen en el Programa de Zona de PictoEscriptura de Ciutat Vella que es porta a terme a 6 escoles amb el recolzament del Districte, del Centre de Recursos Pedagògics i del Consorci d'Educació de Barcelona. I un cop més, el resultat després d'un trimestre de PictoEscriptura són 150 meravellosos personatge. Humans, humans amb pròtesis ultra modernes, robots, ciborgs i, fins i tot extraterrestres residents a Barcelona. Tots ells amb vides dispars, lluitadors, amb els seus somnis i les seves pors...