Una mà de contes  

 

De l'escola a la televisió


03/06/2016
 
 
En Bao i els seus amics, Escola Pere Vila, 1r de primària

Els Jocs Florals Escolars que convoca cada any el Consorci d'Educació de Barcelona han incorporat enguany, per primera vegada i amb la col·laboració d'Una mà de contes, el conte audiovisual il·lustrat com a nova categoria oberta a la participació de totes les escoles de la ciutat.

El conte A Bao i els seus amics, realitzat a 1r de primària de l'escola Pere Vila, ha estat el guanyador de la convocatòria i com a tal tindrà com a premi especial el fet de ser emès per Tv3 i entrar a formar part de la col·lecció del programa Una mà de contes.

El més important des del punt de vista educatiu és el procés que es durà a terme per tal d'adaptar el conte de l'escola al format televisiu, procés en què mestres i nens i nenes de l'escola treballaran conjuntament amb Manuel Barrios, director d'Una mà de contes i Anna Manso, guionista i escriptora.

L'acte de cloenda on es va donar a conèixer el conte guanyador es va dur a terme a la Filmoteca de Catalunya en una sessió en què es van projectar també els altres quatre contes finalistes de la convocatòria:

En quin pot hi haurà la sal? Escola Turó del Cargol, 1r de primària
En Max i el dinosaure volador
Escola Cervantes, 3r de primària
El cervató
IEA Oriol Martorell, 1r de primària
L’avi i el seu record
CEE La Ginesta, Educació especial