Una mà de contes  

 

Una mà de contes a la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya 2017

Una mà de contes
15/03/2017
 
 

El proper mes d’abril tindrà lloc la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya, una de les més importants del món del seu sector. Aquest any la cultura convidada és la catalana i l'Institut Ramon Llull ha preparat un programa d'activitats per donar a conèixer la literatura infantil i juvenil catalana al món.

El programa infantil Una mà de contes compta ja amb 16 anys d'existència. Al llarg de tots aquests anys han passat pel programa un gran nombre d’il·lustradors i escriptors i ha acumulat una experiència considerable pel que fa a la  interacció entre la televisió i l’escola i la televisió i l’espectador. És per això que participarà a la fira en 3 activitats que donaran a conèixer la feina feta.

 

El dia 3 d’abril, la recepció oficial dels convidats d’honor, es podrà veure una selecció dels programes que posi en relleu el potencial creatiu dels nostres artistes.

El dia 4 formarà part de la taula rodona Transmèdia: el mitjà és el missatge? Per parlar sobre l’experiència de treball a través de la web del programa. A la web es poden tornar a recuperar tots els contes emesos. I també es poden les participacions als tallers de dibuix, retall i edició. Algunes de les participacions són seleccionades per destacar-les a la web i properament per a emetre-les en pantalla. La web és, també, una font d’informació per treure el màxim profit als contes, ja sigui a casa o a l’aula, amb articles i documentació. O amb exemples de com crear un mateix un conte propi, tal i com s’ha fet en col·laboració amb algunes escoles.


I per acabar, el dia 6, a la biblioteca Salaborsa, es farà un taller amb els nens i nenes d’una escola de Bolonya. El programa s’ha emès a Itàlia, i se’ls informarà de com recuperar els capítols doblats a l’italià a la web. Després, a partir del conte “La nena i la lluna” de l’escriptor italià Antonio Prete, adaptat per l’escriptora Teresa Duran, els nens i nenes que assisteixin al taller crearan un munt de dibuixos que després serviran de base per a la producció d’un nou capítol del programa, que il·lustrarà des de Barcelona, l'artista italiana Cristina Spano.

S’ha creat un tutorial en italià per facilitar la feina amb l’escola de Bolonya, i perquè tothom qui ho desitgi d’Itàlia, ho tingui més fàcil a l’hora de conèixer i explorar les possibilitats del programa i, si ho desitgen, puguin enviar les seves participacions.


El programa d’activitats de l’Institut Ramon Llull a la fira de Bolonya el podeu consultar aquí.