Escola Solc  

 

Celebrem la solidaritat!

Escola Solc
07/06/2017
 
 

Celebrem la solidaritat (Serveis comunitaris) de 4t d’ESO

Es tractava de donar suport a la tasca de la Fundació Comtal a Ciutat Vella a favor d’infants, adolescents i joves, així com difondre les seves activitats.

L’aprenentatge ha consistit en analitzar la pobresa com a conseqüència de la desigualtat social. Apropar-se al món del voluntariat i  descobrir de la tasca de les entitats del tercer sector, i més específicament, la tasca que desenvolupa la Fundació Comtal. Desenvolupar la metodologia d’Aprenentatge i Servei realitzant un servei a la comunitat emmarcat dins l’activitat de la Fundació.

Les accions desenvolupades han estat : Recollida d’aliments; tasques de suport de la campanya de Nadal; aconseguir recursos econòmics perquè un grup de nens i nenes poguessin a assistir a una representació teatral; elaborar punts de llibre per a la Diada de Sant Jordi; elaboració d’espots publicitaris de la Fundació Comtal amb destinació a les xarxes socials; muntatge d’una parada amb materials de difusió de l’ONG.

Per altra banda, també es tractava de conèixer el barri de la Ribera i reflexionar sobre les diferents realitats socials de la ciutat

Els alumnes n’han fet una valoració. Aquest n’és un extracte.

Aquest any en el marc de l’assignatura de Cultura i Valors ètics hem estat col·laborant amb la Fundació Comtal. La Fundació Comtal és una organització sense ànim de lucre que treballa, des de l’any 1994, perquè infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur. Hem estat realitzant un seguit de feines que ens ha demanat la pròpia fundació per ajudar a donar visibilitat a la situació i a la pròpia fundació. L’objectiu d’aquesta tasca ha estat que nosaltres experimentem i protagonitzem accions de compromís cívic; aprenguem l’exercici de l’acció cívica i posem en joc els nostres coneixements i capacitats al servei  de la comunitat. A través d’aquest projecte també hem pogut conèixer el funcionament d’una entitat social i l’entorn on treballa, en aquest cas bona part de Ciutat Vella. A més, també ens ha servit per conèixer les diferents realitats socials de la ciutat on vivim, i donar suport actiu a la Fundació Comtal. Durant tot el curs hem realitzat diferents activitats. Primer la Fundació ens va encarregar la feina de fer uns vídeos de difusió de les seves activitats. A continuació vam fer un recapte d’aliments, així com una campanya per aconseguir recursos econòmics perquè un grup de nens i nenes de la Fundació poguessin assistir a un representació teatral, cosa que no havien fet mai. Per Sant Jordi, amb l’ajuda d’altres cursos, vam elaborar més de 200 punts de llibre per als nens i nenes del barri de la Ribera. Finalment, a la festa de final de curs difondrem material d’aquesta ONG, per donar-la a conèixer. Totes aquestes activitats han contribuït a que assolíssim els objectius que volíem aconseguir, i crec que aquesta feina ha contribuït al nostre creixement com a persones.

 Laia Bellés. Delegada de 4t d’ESO.

Valorem de manera positiva els serveis comunitaris en el seu conjunt. És inestimable el suport i les facilitats que ens donen des de la Fundació Comtal.  Les competències socials i ciutadanes han estat assolides. Només cal remarcar la passivitats d’alguns dels membres del grup-classe de 4t d’ESO.