Una mà de contes  

 

Conte audiovisual il·lustrat als Jocs Florals Escolars de Catalunya


21/06/2017
 
 

Per segon any consecutiu, els Jocs Florals Escolars de Barcelona han ofert la categoria de conte audiovisual il·lustrat, adreçada a l'alumnat de primària i de necessitats educatives especials, que el curs passat va ser creada conjuntament amb el responsable del programa de TV3 Una mà de contes. Com a premi, la creació audiovisual guardonada (En Bao i els seus amics de l’Escola Pere Vila) va ser emesa pel canal Super3, un cop reelaborada conjuntament amb el seu equip per adaptar-lo al format televisiu.

El treball guanyador de la convocatòria d’aquest curs a Barcelona ha estat En Òrbita!, conte audiovisual il·lustrat de l'alumnat de la classe de 4t de primària de l’Escola Miralletes.

Enguany aquesta categoria s'ha incorporat com a novetat als Jocs Florals Escolars de Catalunya. El conte audiovisual Il·lustrat Mesela i Naim ha estat l’obra guanyadora, realitzada pels alumnes de l’Institu Escola Daniel Mangrané de Tortosa.

Per unanimitat del jurat, el premi ha estat atorgat a l’obra Mesela i Naim, per haver sabut compaginar una tècnica clàssica com ara el teatre d'ombres, amb una estètica futurista pròpia de la imatge electrònica, en el tractament d’un tema d'actualitat com és el dels refugiats.

L’obra premiada es convertirà en un nou capítol del programa Una mà de contes. Després de revisar el guió per donar-li un format televisiu, i de planificar i preparar tot el material necessari per la gravació a final d’any, s’emetrà per televisió durant el primer trimestre de 2018.