Escola Lavínia  

c. Fígols, 20-24, Barcelona

http://escolalavinia.com/

 

Benvinguts a l´Eixample! Pla Cerdà, tercera part

Marta Espinach, especialista de plàstica
01/06/2010
 
 
 
 

Us hem fet esperar, però finalment, tenim la tercera part del nostre projecte sobre el Pla Cerdà. El fet és que quan vam fer les fotos de totes les maquetes que els nens havien fet imaginant-se com podria haver estat la ciutat si s´hagués respectat la idea inicial de Cerdà -sobretot pel que fa als espais verds dels interiors d´illa- la manera lògica d´acabar havia de ser filmant una pel.lícula...

Així que ens vam posar a la feina: guions, personatges, escenaris -dels quals ja en teniem una bona part-. Triar-ho tot, després d´haver fet uns grups de treball, no va ser fàcil, però finalment ens vam decidir per un guió surrealista com també ho era aquest entorn del qual partíem -uns patis centrals sense cases al seu voltant.

Després, va començar la feinada del rodatge, que vam fer per grups. La tècnica, fotograma per fotograma -amb vídeo, és clar, que amb pel.lícula no hauríem acabat mai-: movent els elements, gravant, movent, gravant... canvis de pla, zooms, plans zenitals... tot un llenguatge nou que els nens tenen molt interioritzat, però que calia posar en paraules per saber en tot moment què volíem fer.

I, finalment, l´edició del curtmetratge, que consisteix en organitzar les gravacions, tallar els trossos que ens han sortit malament (a veure qui troba una mà que es cola a la pel.lícula i que no vam poder treure?), posar títols, crèdits i afegir els efectes de so i música. Tot això també va dur una feina perifèrica com ara la de posar-nos en contacte amb els músics per demanar permís per utilitzar la música, buscar un bon banc d´efectes sonors d´ús lliure... En fi, que encara no quatre minuts de pel.lícula ens han portat una feinada que déu n´hi dó!!!!

Però mira que n´estem de satisfets tots plegats!

I tot això ha estat L´ATAC DELS OUS FERRATS.

 
 

Les nostres publicacions