Olimpíada de Filosofia de Catalunya  

 

Olimpíada permanent. La Realitat, des d'una perspectiva filosòfica i una perspectiva física.


22/10/2018
 
 

La olimpíada filosòfica permanent continua oferint tardes per a pensar conjuntament què és la realitat i què és l'aparença. La segona sessió d'aquest compendi de xerrades serà el proper dimarts 23 d'octubre, a les 19 h. Aquest cop compartirem la xerrada filosòfica amb dos convidats excepcionals: Jose Díez, professor de filosofia de la ciència de la Facultat de Filosofia de la UB, i Xavier Vilacís, físic i professor de la URL. 

 Parlaran de la Realitat des de la perspectiva filosòfica i de la física actual, tenint en compte les propostes del Nou Realisme. Per saber una mica d'aquest nou i important corrent filosòfic, us proposem la lectura d'aquest article: 

https://www.revistadelibros.com/articulos/un-nuevo-realismo

 

La sessió del novembre anirà adreçada a exposar i discutir les propostes d'un dels membres del moviment, Markus Gabriel, concretament les que exposa al seu llibre "Perquè el món no existeix". 

El lloc de la xerrada serà el teatre de la Gleva, (C/ La Gleva, 19).

Com ja és habitual, per cobrir les despeses de l'activitat l'entrada serà de 2€, d'aquesta manera un cop acabada la xerrada, es podran continuar les converses informals tot gaudint d'un petit piscolabis. 

Us hi esperem!

 

 

 

 
 

Les nostres publicacions

 
Novetats de l’VIII OFC: Llibertat o seguretat?
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
Material didàctic “La naranja mecánica”
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
Una Olimpíada més
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 
 
Entrevista a Nemrod Carrasco. Festival Pensa 2018
Olimpíada de Filosofia de Catalunya
 

Veure totes »