Olimpíada de Filosofia de Catalunya  

 

Una Olimpíada més

Olimpíada de Filosofia
02/02/2020
 
 
 
 

La VII Olimpíada de Filosofia de Catalunya ha tancat les inscripcions el passat mes de gener i compta amb la participació de centres públics i privats en totes les modalitats proposades: dissertació per a alumnes de batxillerat, dilema moral per a alumnes de 4t d'ESO i fotografia i vídeo per alumnes de 4t d'ESO i de batxillerat. 

La jornada de les proves escrites (dissertació i dilema moral) tindrà lloc el dia 13 de febrer de 2020 a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Les acreditacions començaran a les 17h. La durada de les proves serà d'1h i 30'. Els participants en la modalitat de dissertació hauran d'elaborar una reflexió argumentada en la qual prenguin posició al voltant d'una qüestió relacionada amb el tema d'enguany: El poder del mite. 

Els estudiants que participen en dilema moral hauran de resoldre un atenent a les opcions possibles, argumentant-les en profunditat, analitzant els valors implicats i acabant per decidir què farien en la situació proposada. El tema és el mateix que el de la dissertació, però es té en compte que la situació sigui propera a l'experiència de l'alumne. 

El lliurament de les fotografies i dels vídeos té com a data límit el mateix que el de les proves escrites. Els correctors de les diferents modalitats són professors de secundària o d'Universitat, o persones vinculades a la modalitat concreta per la seva tasca professional, com passa en el cas de la modalitat de vídeo. 

Un cop decidits els finalistes de les diferents modalitats, dos de cada, es comunicaran els resultats màxim el 28 de febrer. Caldrà que facin la defensa oral en la jornada que es celebrarà a l'Auditori del CCCB el dia 7 de març en horari de 11 a 14h. El Jurat de la defensa oral estarà format per Edgar Gili, professor de filosofia de la UB, Jèssica Jaques, professora de filosofia de la UAB, i Susana Arias, de Mediació del CCCB. L'acte serà conduït per Àlex Mumbrú, professor de secundària. 

En la consecució de l'Olimpíada han intervingut també Ferran Wesselo (xarxes socials, suport tècnic, correcció), Cristina Fernández (correcció, coordinació amb BCN Pensa), Gerard Pérez (disseny del cartell), Josep Soler (portaveu, coordinador de participació catalana en l'Olimpíada Internacional), Santiago Marchese (coordinació administrativa general), Damián Cerezuela (coordinador de la modalitat de vídeo) i Dolors Alcántara (coordinació del curs i amb CCCB, UB, UAB, SCF i de l'equip organitzador). Entre tots la fem possible. Just és que se sàpiga. Des d'aquí us animem a participar-hi en la preparació de la del'any vinent.