Escola del Mar  

Carrer Gènova, 12, Barcelona

http://www.bcn.es/escoladelmar/

 

90è aniversari de l'Escola del Mar

Escola del Mar
30/01/2012
 
 

“L'Escola del Mar sempre ha estat una escola coneguda per la seva tasca pedagògica i per la seva història.

Va ser inaugurada un 26 de gener de l'any 1922 al barri de la Barceloneta, com a escola de primera ensenyança destinada únicament a nens i nenes l'estat de salut dels quals, sense estar malalts, feia aconsellable una educació a l'aire lliure i a prop del mar.

L'Ajuntament de Barcelona, titular de l'escola, la va crear a una platja propera, en aquells moments, a la ciutat, just al final del Carrer Almirante Aixada, al costat dels Banys Orientals i mirant al mar.

Van passar el anys, i una nit de gener de l'any 1938, després de varios mesos de guerra, una acció aèria va deixar caure una bomba just a sobre de l'Escola del Mar.

Una vegada destruïda l'Escola del Mar va haver de ser traslladada a un altre indret de la ciutat. A Montjuïc, molt a prop de la Font del Gat, a la Rosaleda.

Aquest va ser un emplaçament provisional, un edifici que avui alberga el Museu Etnològic, donat que ràpidament es va veure que aquell edifici quedava força petit.

Així va ser com nou anys després justament el novembre de 1948 es va inaugurar el tercer emplaçament de l'Escola del Mar, ara al barri del Guinardó. Es tracta d'un edifici d'una antiga residència particular que va ser adquirida per l'Ajuntament de Barcelona, envoltat de jardins que ocupa tota una illa de cases”

Aquest text s'inclou a l'apartat dedicat a la història de l’escola en el web del centrre.

Aquest any 2012, l’Escola del Mar commemora el 90è aniversari de la seva inauguració. Per tal de celebrar-ho s’han organitzat un conjunt d’actes, la majoria dels quals figuren en el pdf que s'adjunta com a documentació.

Podeu anar seguint també l’agenda d’aquestes activitats en el web de l'Escola del Mar.