Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments – EFIM  

Palau Moja, Portaferrissa 1, Barcelona

http://www.gencat.cat/cultura/efim2012

 

EFIM 2013


26/03/2013
 
 

Organitzada des de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, l'EFIM és un concurs fotogràfic que té per objectiu apropar els joves al patrimoni monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Metodològicament hem volgut que sigui una experiència personal i creativa, és per això que ho fem mitjançant la fotografia i el vídeo.

Volem que els joves tinguin l’ocasió de mirar amb els seus propis ulls els monuments i que les imatges que facin siguin el resultat d’una activitat personal i creativa, tan lliure com sigui possible. Per bé que les instruccions prèvies sobre la tècnica de la fotografia poden ser molt positives, es demana al personal docent que faci el possible per facilitar la descoberta personal de l’alumne, condició essencial per obtenir un resultat veritablement creatiu, i base d’una activitat que anomenem “Experiència”.

Forma part de l’esperit de l’EFIM que tots els joves que hi participin estiguin representats en el conjunt d’imatges que el centre entregui al Departament de Cultura. Aquest concurs està apadrinat pel Consell d’Europa i té una vesant internacional en la que participen quasi una cinquantena de països d’arreu del món. Anualment té lloc una cerimònia de lliurament de diplomes a la seu del Consell d’Europa a Estrasburg on els participants premiats es troben i comparteixen la seva experiència a l’EFIM.

La inscripció es realitza a través dels centres docents i poden participar-hi alumnes entre 10 i 20 anys. El termini d’inscripció de l’edició 2013 acaba el proper dia 24 de maig. Us hi esperem!

 

Més informació a www.gencat.cat/cultura/efim2013

 
 

Les nostres publicacions

EFIM 2012
Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments – EFIM