VOXPRIMA  

08022, Barcelona

http://www.voxprima.com

 

PictoEscriptura a Kosmopolis

Roser Ballesteros
13/03/2015
 
 

ETS MESTRE DE PRIMÀRIA? T’INTERESSA CONÈIXER NOUS MÈTODES PER ENSENYAR A ESCRIURE ALS TEUS ALUMNES?

Et convidem a una sessió formativa de 2h de duració adreçada a mestres de primària que et permetrà conèixer les bases i fonaments de la PictoEscriptura.

Es tracta d’un mètode que combina llenguatge verbal, imatge i pensament creatiu, i és per tant profundament transformador i inclusiu a l’aula ( dificultats d’aprenentatge, multilingüisme, multiculturalisme i intel·ligències múltiples).

 

 
 

VoxPrima Girona duu a terme un Programa Pilot de PictoEscriptura i teatre amb el recolzament i col·laboració de la Fundació Príncep de Girona

VoxPrima
06/02/2015
 
 

Durant el primer trimestre del curs 2014-2015 VoxPrima Girona ha portat a terme un programa de PictoEscriptura i teatre amb els alumnes i mestres de l'escola Carme Auguet. El repte era fer que els alumnes prenguessin consciència de la seva capacitat creativa; i res com crear entre tots una història original - o inclús delirant-, publicar-la i acabant-la pujant a escena.

Tot va començar un matí del mes d'octubre. Roser Ballesteros i Artur Laperla van provocar una marató de PictoEscriptura i van posar als 75 alumnes de l'escola a co-crear:

Els petits van inventar el principi de la història: Girona, any 1501. La Cristina i el Pau troben a faltar al seu pare, un temut pirata del Mediterrani. La Cristina li escriu una carta on li demana celebrar el seu onzè aniversari a bord del "Encanteri".

Els alumnes del cicle mitjà van decidir que tot i que la història succeïa a l'edat mitja, la coneixeríem per boca de dos alumnes de l'escola Carme Auguet que retrocedirien en el temps. Per això, van crear el personatge de la Laura, una alumna de 6è que cada dia a l'acabar les classes s'amaga en el col·legi per assajar les seves cançons; i el del Gerard, el responsable de manteniment del centre escolar que està enamorat de la veu de la Laura. També van crear el personatge de l'Alicia, la seva amiga íntima, que una tarda té la feliç idea de fer-li una visita amb en Budy, un cadell que acabarà escapant-se i arrastrant a tots els protagonistes a viure una aventura d'esquelets i pirates.

Els alumnes del cicle superior, van ser els responsables de tancar la història i ho van fer imaginant un poble de la costa gironina assolat per una malaltia contagiosa: la ESQUELETITIS. Budy, tot això és culpa teva!

Un cop creada la història, l'Ana Casas -ballarina, coreògrafa i directora de teatre- va treballar amb els alumnes de l'escola durant un mes i mig per a que els nens i nenes pugessin la seva pròpia obra a escena. Van crear la escenografia i els personatges, van memoritzar el text, van inventar cançons, van participar en les coreografies i van experimentar la força que transmet el treball en equip a l'hora de pujar a escena.

Felicitats!

 
 
 
Pàgines    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...> >>