VOXPRIMA  

08022, Barcelona

http://www.voxprima.com

 

Un taller de PictoEscritura visto por la mano de Pedro Strukelj

VoxPrima
26/03/2013
 
 

Los elementos que componen un taller de PictoEscritura son siempre activos: escritores que implican a los alumnos mediante diferentes dinámicas en la creación de una historia; alumnos que imaginan situaciones, crean personajes, resuelven tramas y desenlaces; ilustradores que reflejan toda esta estructura mediante imágenes... En fin, ¡poco tiempo para la simple contemplación del proceso!

Pero algunas veces hay sorpresas tan agradables como la visita de Pedro Strukelj, que durante uno de los talleres de PictoEscritura en la Escuela Alexandre Galí, estuvo observando a ilustradores, escritores y alumnos en acción.

Junto a Arianne Faber, Artur Laperla, Cristina Spanó, Bel Olid, Pau Joan Hernánez y Roser Ballesteros, los alumnos dieron rienda suelta a tres divertídisimas historias: L´Esqueleter es fa gran, Xampú y Els robatoris de Ciutat d´Or.

 
 
 
 
 

Programa Crea-Integra-Educa

VoxPrima
26/03/2013
 
 
Amb el programa Crea-Integra-Educa la Fundació Joaquim Molins Figueras subvenciona els 72 tallers d’escriptura creativa que VOXPRIMA imparteix en 4 escoles publiques d’educació primària del barri de Sant Ildefons, Cornellà del Llobregat.
 
Fruit d’aquesta aportació, 450 nens i nenes d’entre 8 i 10 anys d’edat, realitzaran dos tallers d’escriptura creativa durant el curs 2012-13 i dos més durant el curs 2013-14.
 
Al llarg de cadascun dels tallers, escriptors i il·lustradors de reconeguda trajectòria professional acompanyen els nens ajudant-los a convertir-se en els autors i il·lustradors de les seves pròpies històries. L’objectiu d’aquest acompanyament es oferir a cada nen l’oportunitat de descobrir a seva pròpia veu, deixant de banda, durant un grapat d’hores si més no, la feixuga càrrega que els mitjans audiovisuals imposen avui dia sobre la imaginació dels més joves.
 
El barri de Sant Ildefons acull un alt percentatge de famílies que pateix les conseqüències de la creixent precarietat socioeconòmica. Això posa a molts nens i nenes en una més que real situació de risc d’exclusió social. Les escoles no sempre disposen dels recursos humans i materials necessaris per atendre les necessitats educatives d’aquests nens. Tot això deteriora les possibilitats que aquests nens gaudeixin del seu procés d’aprenentatge i, en ocasions, els aboca al fracàs escolar.
 
VOXPRIMA permet que aquests nens visquin en primera persona les experiències d’èxit reals d’escriptors i il·lustradors professionals. Junts posaran en joc els llenguatges de la imatge i la paraula per donar forma a les seves pròpies narracions.  En acabar el taller cada nen rep un exemplar de la historia així creada que VOXPRIMA edita amb qualitat professional.
 

Per la immensa majoria d’aquests nens tenir accés a un taller de VOXPRIMA passa per subvencions com la de la Fundació Joaquim Molins Figueras. Des d’aquí, en nom dels nens i les escoles que participen de l’experiència i de la xarxa de VOXPRIMA, els agraïm la seva aportació a l’educació.

 
 
 
Pàgines    << < ...4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>