Institut Josep Puig i Cadafalch  

C. Sant Josep de Calassanç 16, , 08303 Mataró

http://www.inspuig.org

 

Els carrers de Mataró porten nom de dona? A propòsit del dia 8 de març. Homenatge a les dones anònimes...

Xavier Alsina
18/03/2012
 
 
Què hem descobert en el dia de la dona i els carrers que porten nom de dona a Mataró ?

El dia 8 de març el nostre centre va voler fer un homenatge a les dones que de forma anònima han estat sempre protagonistes indiscutibles de la nostra història personal. Carol Guillighan, deixeble de Kolberg, va parlar de l'ètica de la cura.

Prenent aquesta idea com a referència a l'ESO i a Batxillerat i Cicles Formatius els nois i noies van portar fotografies de les seves mares, àvies, tietes, amigues, companyes que de forma anònima han estat al darrera de cuidar malalts, vells, de portar l'economia de la llar en temps de crisi, que han realitzat un paper veritablement de dones més enllà dels esterotips de gènere que molts cops només parlen de les dones que han sobresortit dins la història, l'art, la literatura, la política ....
 

 
 
 

TREBALL DE RECERCA GUANYADOR DEL "PREMI RECERCA PER A LA PAU" ATORGAT PER LA UB

ESTER ARROYO CARDENAS
30/01/2012
 
 

Treball de recerca realitzat per l'ex-alumna  Ester Arroyo Cárdenas i tutoritzat per Cecilia Cañas, professora de literatura castellana, a partir de l'experiència viscuda durant la visita al camp de Mauthausen amb l'Amical de Mauthausen i també de la realització de la ruta de l'exili amb els companys i companyes  de l'institut.  

El treball s'inspira, doncs, fonamentalment, en aquesta exploració personal del camp de Mauthausen l'any 2010.  

El treball de recerca, amb el títol "La libertad negra: obra narrativa creada a partir de los hechos históricos del exilio español", va resultar guanyador del premis PAULA de "Recerca per a la Pau" de la Universitat de Barcelona. 

 
 
 
 
Pàgines    1 2 > >>