Institut Josep Puig i Cadafalch  

C. Sant Josep de Calassanç 16, , 08303 Mataró

http://www.inspuig.org

 

VIATGE A MAUTHAUSEN . MIRADES DE CALIDOSCOPI

INSTITUT JOSEP PUIG I CADAFALCH
29/12/2011
 
 

 

La matinada del dijous dia 6 a les 3 de la matinada camí a Munich iniciavem un llarg recorregut. El centre dies enrera havia participat classe per classe en una tasca conjunta per elaborar aquests cubs dissenyats per dos professors de tecnologia Jesus i Oscar recients estrenats dins la nostra professió d'educadors. Els cubs construïts de politiré expandit van ser pintats seguint els colors que la professora de visual i plàstica Carmen ens va suggerir tot pensant en Mondrian. Cada curs va pensar aleshores en una possible aportació al nostre viatge. Els nois de primer van escriure cartes i reflexions sobre l'holocaust i la barbàrie molt emotives. Els de segon van fer fotos de grup per explicar que saben conviure senegalesos, ecuatorians, marroquins,berebers, xinesos, catalans, castellans... i les van imprimir amb petits comentaris. Un professor de segon fins i tot va enviar-nos el mateix dia que marxavem un escrit treballat i refet per tota la classe de segon B signant Julio. A tercer que potser van ser els primers escrits que ens van arribar va ser la professora  d'anglès qui va proporcionar un text pensat , escrit al llarg dels dies anteriors en anglès que parlava del problema del racisme, de la xenofobia, de l'horror de la guerra i de les morts dels innocents. També del mateix nivell de tercer un altre professora escribia un escrit fet de fragments i retalls de cada alumne de la classe....I a quart una professora la Berta ens deixava una preciosa nota donant-nos força i coratge durant el viatge. També un dibuix dels alumnes de quart A amb els rostres de l'horror i el crit de la barbàrie ens feien pensar en el que podia venir. En els darrers dies els de quart C ens oferien escrits portats en ma per l'Alexander sobre el que havien pensat a classe sobre el tema...

 
 
 

La ruta de l'exili

Departaments de Llengua i Literatura Castellana, Ciències i Socials
21/12/2011
 
 

Dijous 1 i divendres 2 de desembre 56 alumnes de batxillerat del nostre centre amb quatre docents i dos estudiants en pràctiques hem estat pel Vallespir i el Rosselló recorrent el que hem anomenat “La ruta de l’exili”, rememorant els fets que s’esdevingueren al final de la nostra Guerra Civil.

La descripció detallada dels llocs visitats la podeu trobar en el document que s'afegeix com a documentació. Els números de cada etapa corresponen als indicats en el mapa adjunt.

Aquesta activitat interdisciplinària es du a terme cada dos anys. Podeu ampliar la informació sobre "La ruta de l'exili" i les seves implicacions pedagògiques en l'Institut en aquest enllaç:

La ruta de l'exili

 
 
 
Pàgines    << < 1 2