Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

ESTACIÓ CIUTAT // Projecte vinculat a l'exposició «Després de la fi del món»


20/07/2017
 
 

En el marc de l’exposició Després de la Fi del Món i de la proposta artística Environmental Health Clinic (Clínica de Salut Ambiental) de l’enginyera i artista Natalie Jeremijenko, i la col·laboració de l’expert en ciència ciutadana Josep Perelló, hem desenvolupat un projecte sobre disseny de futuribles espais naturals a la ciutat de Barcelona, en el que és un innovador experiment sobre noves polítiques climàtiques que millorin les condicions ambientals en entorns urbans en l’era de l’Antropocè. Aquest espai és l’anomenat Estació Ciutat, situat a l’encreuament dels carrers Ciutat de Granada i Almogàvers del Poblenou (al Districte de Sant Martí).

Aquest projecte es planteja en un procés de coproducció obert amb l’Ajuntament de Barcelona i en estreta col·laboració amb la comunitat científica, entitats i associacions de caire locals.

Els horaris d’obertura de l’Estació Ciutat estaran subjectes a les condicions climàtiques. Romandrà tancada els dies de pluja o condicions molt adverses.

Més informació sobre l’oferta de tallers a l’Estació Ciutat:  

ESTACIÓ CIUTAT
ICUB - CCCB
933 06 41 00 (1236)
Amanda Masha Caminals: [email protected]

 
 

#MyEcoMobility Dataton: Nous patrons sostenibles de mobilitat urbana; dissenya el teu!


10/07/2017
 
 
 
 

Dirigit a: grups d’alumnes de batxillerat de centres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona seleccionats per un comitè avaluador (40-50 estudiants en total). Tindran preferència els grups que tinguin balanç de gènere.

Quan?: dissabte 17 de febrer de 2018. UPF

Objectiu: els estudiants hauran de proposar un pla per desplaçar-se a les universitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La qualitat d’aquest pla de mobilitat en termes d’ecològicament sostenible, rapidesa, ús de transport públic disponible o a punt de ser-ho i que sigui agradable, seran els criteris de valoració. Cada grup podrà presentar fins a dos projectes de mobilitat.

Per fer-ho, se’ls proporcionaran i hauran d’analitzar una varietat de dades disponibles públicament (a Google Sheets, Google Maps i algunes eines que es proporcionaran), com són pol·lució de les diferents zones, el trànsit i la direcció dels desplaçaments segons l’hora del dia i la localització d’universitats o d’aparcaments per a bicicletes. Hauran de dissenyar nous plans de mobilitat que redueixin el temps de desplaçament alhora que contribueixen a disminuir les emissions de CO2 (per exemple, alleujar el trànsit a les zones amb més pol·lució mitjançant la introducció de noves vies de tramvia, més aparcaments per a bicicletes a prop d’aquestes vies, etc.) i que facin el desplaçament més agradable (verd, absència de trànsit rodat, vida ciutadana –superilles–, vistes...).

Organitza: UPF, Enginyeria Matemàtica en Data Science, Consorci d’Educació de Barcelona, Fundació Collserola i CCCB.

Col·labora: Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona.

 
 
 
Pàgines    << < ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...> >>