Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

El 12 de maig, Educació expandida #2 al CCCB


03/05/2011
 
 

En una sessió celebrada al febrer de 2010 ja es va tractar l'impacte del context digital a l'educació i a les formes d'aprenentatge. Ara, I+C+I reprén el tema i el format, amb una jornada anomenada Educació expandida #2 que organitza en col·laboració amb CCCB Educació. El dia escollit és el dijous 12 de maig de 2011.

Aquesta nova sessió, que tindrà lloc al CCCB, aspira a examinar des d'una perspectiva crítica els canvis i les possibilitats que la tecnologia posa a l'abast dels centres culturals i educatius, de manera que el diàleg entre ells pugui ser no sols més fluid, sinó sobretot més rellevant.

La posada en marxa dels projectes www.cccbeducacio.org i www.cccb.org/navegador -que contenen una forta aposta per la participació- posa a sobre de la taula una experiència pràctica que es fonamenta en la hipòtesi tantes vegades formulada segons la qual cal repensar el paper dels receptors-consumidors culturals en el sentit de reconèixer la seva capacitat i activitat com a emissors-productors de coneixement.

El programa d'Educació expandida #2 és el següent:

11-14 h // Casos a debat. Pere Arcas (TV3), Juanjo Arranz (Biblioteques de Barcelona), Ramon Espelt (CCCB educació),Teresa Fèrriz (UOC), Sera Sánchez (CEESC), Pepe Serra (Museo Picasso). Modera: Lali Bosch.

Una taula rodona on debatre el punt de vista del CCCB amb altres pràctiques que s'han desenvolupat a Barcelona en els darrers anys des d'instàncies educatives-culturals que responen a etiquetes diverses: museu participatiu, biblioteca virtual, universitat oberta, educació social i televisió educativa.

INSCRIPCIÓ: La participació és gratuïta, però les places són limitades. Per inscriure-vos, podeu enviar un correu a ici[arroba]cccb.org

18:30 h // Presentació de les conclusions de la taula del matí

19-21 h // Debat: "Cultura, educació i noves tecnologies". Un diàleg a partir de les presentacions de Roberto Aparici i Xavier Kirchner.

Debat al voltant de la influència de la universalització de les tecnologies de la informació en les relacions que existeixen o es poden establir entre els centres culturals i els centres educatius.

Més informació a www.cccb.org/icionline i també a twitter: @cccblab @cccbeducacio

Entrada gratuïta / L'activitat del matí requereix inscripció prèvia / Aforament limitat

Espai: Mirador CCCB


 

 
 

EL MAPA LITERARI JA ESTÀ A LES VOSTRES MANS


29/03/2011
 
 

Després d'haver presentat el Mapa literari de Barcelona durant el festival Kosmopolis, només ens queda fer dues coses: donar-vos les gràcies a tots els que hi heu contribuït durant els primers dies i deixar-lo definitivament a les vostres mans. Després de la primera embranzida, la cartografia compta ja amb un bon nombre de referències i ara queda completament oberta perquè la seguiu fent crèixer de manera col·laborativa des de casa o des de les aules.

Entre els continguts que s'hi han abocat durant el festival Kosmopolis, destaquem les lectures que els autors Jaume Benavente, Olga Merino i A.G. Porta van afegir als itineraris creats sobre les seves pròpies novel·les.

-Itinerari Jaume Benavente
-Itinerari Olga Merino
-Itinerari A. G. Porta

Altres participacions que poden servir com a exemple són:

-Itinerari Juan Marsé i els cinemes desapareguts
-Itinerari Barcelona literaria a través del cine
-Itinerari literari Joan Maragall
-Miquel (10 anys) llegeix Joan Margarit
-Joan (7 anys) llegeix López Picó
-Dobles (un relat de Marta Millaret)
-L'Esther, el Joan i el Josep Maria de Sagarra
-Hoy era martes
-Idees i paraules d'@losilux

Aquest és l'ÍNDEX D'ITINERARIS creats fins el moment (ordenats segons l'autor al qual estan dedicats):

Benavente, Jaume
Foix, J. V.

Laforet, Carmen

Lahoz, Use

Maragall, Joan

Margarit, Joan

Marsé, Juan (i els cinemes desapareguts)

Merino, Olga

Porta, A. G.

Puntí, Jordi

Ramis, Llucia
    
Salvat-Papasseit, Joan     
Torres, Màrius


Altres:
-Barcelona literària a través del cine
-Edificis viatgers
-Jam it, map it!
-Passeig Rambles Club de lectura
-
Ruta d'Enriqueta Martí
-Setmana Tràgica

Si voleu, també podeu accedir al bloc LA BARCELONA LITERÀRIA , on anem penjant algunes de les cites literàries que s'incorporen al Mapa. 


 

 
 
 
Pàgines    << < ...28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 > >>