Navega per la Barcelona d'avui i d'ahir
28/02/2011
Coneixeu el Navegador interactiu del CCCB ? Aquesta cartografia versàtil de la ciutat de Barcelona ha estat renovada per tal de permetre noves funcionalitats. L'eina, de gran potencial educatiu, va estar creada amb motiu de l'Any Cerdà i ara ha evolucionat per tal de permetre un major grau de participació pública.
El Navegador interactiu del CCCB és una cartografia de l'àrea metropolitana de Barcelona que permet comparar la ciutat actual amb altres moments de la seva evolució o fins i tot esbrinar com hagués estat en cas d'aplicar-se algun dels projectes urbanístics alternatius al Pla Cerdà. A més a més, aquest Navegador interactiu persegueix l'objectiu de crear un mapa col·laboratiu de la ciutat, per la qual cosa s'ofereix a tots els usuaris la possibilitat d'intervenir sobre el mapa, tot destacant els llocs que considerin o creant itineraris urbans.
Així mateix, l'eina permet localitzar les entitats que publiquen continguts a CCCB Educació i visualitzar les seves darreres aportacions.
Per defecte, el mapa mostra tots els continguts de què disposa, que poden ser filtrats per l'usuari en funció dels seus interessos, amagant aquells que no desitgi tenir visibles.
Una altra de les novetats que ofereix l'aplicatiu és la possibilitat de visualitzar a dintre del mapa vídeos de Youtube o d'incorporar-hi àudios en mp3, formats tots dos que poden resultar molt útils a l'hora de crear rutes per la ciutat.
Aquí teniu alguns exemples dels continguts de què ja disposa el mapa:
Itinerari literari: les Rambles a la Guerra Civil
Crònica i anecdotari de Barcelona (ruta fotogràfica per la Barcelona de la primera meitat del s. XX)
Un secret soterrat a la Vila de Gràcia
Estacions fantasma de metro
Recordeu que totes les contribucions que es facin al mapa aniran apareixent a través del compte de Twitter @navegadorbcn
El laberint surt del CCCB
13/01/2011
Els resultats de les exposicions no es poden mesurar només en base al nombre de visites. Una exposició és sovint una proposta perquè el públic reflexioni i la porti al seu terreny. Amb una mica de sort i amb internet de la nostra banda, aquesta proposta funciona com a estímul per a la creació de nous continguts, de manera que en els millors dels casos, les exposicions són molt més riques quan tanquen les portes que el dia de la inauguració. És el cas de Per laberints , primera de les exposicions que es treballa des de CCCB Educació, que va tancar les portes el 9 de gener de 2010.
El resultats de públic han estat excepcionals i han convertit “Per laberints” en una de les mostres més visitades en tota la història del CCCB. Els resultats de participació i els continguts paral·lels que s’han generat també han estat excepcionals.
Aquells que no la vau poder visitar o que vulgueu recordar-la, podeu endinsar-vos en aquest laberint que hem elaborat amb Prezi.
Vídeos laberíntics
El taller Construint laberints proposava grups escolars i famílies l’edició d’un relat audiovisual a partir d’una visita a l’exposició. Les peces resultants són nombroses i sovint sorprenents.
Altres publicacions
En aquest llistat trobareu altres publicacions realitzades a CCCB Educació amb continguts relacionats amb l’exposició “Per laberints”:
La ciutat com a laberint i els laberints de la ciutat
Treballem la filosofia per laberints
Per laberints: hi vols entrar?