Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

#MyEcoMobility Dataton: Nous patrons sostenibles de mobilitat urbana; dissenya el teu!


10/07/2017
 
 
 
 

Dirigit a: grups d’alumnes de batxillerat de centres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona seleccionats per un comitè avaluador (40-50 estudiants en total). Tindran preferència els grups que tinguin balanç de gènere.

Quan?: dissabte 17 de febrer de 2018. UPF

Objectiu: els estudiants hauran de proposar un pla per desplaçar-se a les universitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La qualitat d’aquest pla de mobilitat en termes d’ecològicament sostenible, rapidesa, ús de transport públic disponible o a punt de ser-ho i que sigui agradable, seran els criteris de valoració. Cada grup podrà presentar fins a dos projectes de mobilitat.

Per fer-ho, se’ls proporcionaran i hauran d’analitzar una varietat de dades disponibles públicament (a Google Sheets, Google Maps i algunes eines que es proporcionaran), com són pol·lució de les diferents zones, el trànsit i la direcció dels desplaçaments segons l’hora del dia i la localització d’universitats o d’aparcaments per a bicicletes. Hauran de dissenyar nous plans de mobilitat que redueixin el temps de desplaçament alhora que contribueixen a disminuir les emissions de CO2 (per exemple, alleujar el trànsit a les zones amb més pol·lució mitjançant la introducció de noves vies de tramvia, més aparcaments per a bicicletes a prop d’aquestes vies, etc.) i que facin el desplaçament més agradable (verd, absència de trànsit rodat, vida ciutadana –superilles–, vistes...).

Organitza: UPF, Enginyeria Matemàtica en Data Science, Consorci d’Educació de Barcelona, Fundació Collserola i CCCB.

Col·labora: Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona.

 
 

La biblioteca dels culturnautes


04/07/2017
 
 

Des del CCCB Educació hem impulsat la creació d'una biblioteca destinada als infants i joves que participen al casal d'estiu Culturnautes. Es tracta d'un espai dedicat a la lectura i la reflexió on podran trobar llibres relacionats amb el circ, la fotogarfia, l'urbanisme, el mediambient i la bioesfera, el cinema i molts altres temes propis del CCCB. Cada dilluns, fem una selecció dels llibres vinculats a la temàtica de la setmana per tal de facilitar un seguit de recursos i informació als culturnautes que vulguin explorarar autònomament els mons que els ofereix el casal. 

 

Aquest projecte ha estat possible gràcies a les editorials Akal, Barbara Fiore, Bookolia, Ilustropos, Coco Books, Comanegra, Combel Editorial, Ekaré, Fanbooks, Fragmenta, Editorial Gustavo Gili, Impedimenta, Kalandraka, mtm editores, Sembra llibres i Tramuntana. 

 
 
 
Pàgines    << < ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...> >>