Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

Col·laboracions «Després de la fi del món»


26/07/2017
 
 

LA LLUM A LES ONES 2018

L'ICFO-Institut de Ciències Fotòniques organitza un concurs de ficció científica per a ESO i Batxillerat. L'ànim del concurs és demostrar la capacitat de la literatura i la música per parlar de ciència, i la capacitat de la ciència d'inspirar la creativitat artística. Al mateix temps, músics actuals converteixen els textos guanyadors en cançons, que es presenten en un concert l’octubre de 2018 al CCCB.


CONGRÉS DE CIÈNCIA – 5a EDICIÓ. CANVI CLIMÀTIC

El Congrés de Ciència pretén donar una eina més per potenciar el treball que s’està portant a terme als centres en l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació, i va dirigit a les etapes d'educació infantil i primària. El proper curs escolar es planteja el repte del canvi climàtic.

Organitzat pels Centres de Recursos Pedagògics de l’Eixample, Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants i Sarrià; i el treball en xarxa entre els diferents centres participants.


PROGRAMA ÈXIT DE L'ÀREA D'INNOVACIÓ DEL CONSORCI D'EDUCACIÓ

Amb l’objectiu prioritari d’assolir l’èxit escolar per a tothom i reduir els nivells de fracàs i abandonament prematur; el Consorci d’Educació de Barcelona segueix apostant pel Programa Èxit2, que des de fa dotze anys dóna suport als centres educatius de la ciutat, oferint projectes educatius de caràcter pràctic per desenvolupar aprenentatges competencials amb un enfocament globalitzat. Dins d’aquest programa, el CCCB ofereix l’exposició «Després de la fi del món».


PROGRAMA ESCOLES + SOSTENIBLES

En el proper curs escolar, el programa promou l’exposició «Després de la fi del món» com a recurs educatiu i cultural per a treballar les seves estratègies vers la Sostenibilitat.

El Programa Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001 en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat.

Durant tots aquests anys, els centres participants han desenvolupat un ric ventall d'iniciatives de millora de la pròpia escola i de l'entorn. Cada curs s'obre una nova convocatòria tant perquè els centres que ho desitgin puguin seguir i aprofundir en el seu projecte, com perquè nous centres l'iniciïn i s'enrolin també en aquest engrescador projecte col·lectiu.

Escoles + Sostenibles forma part de la xarxa Barcelona+Sostenible, en la que hi ha prop de 1.000 entitats, empreses, organitzacions, comerços, centres educatius i universitats, entre altres, totes elles signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona. 

 
 

ESTACIÓ CIUTAT // Projecte vinculat a l'exposició «Després de la fi del món»


20/07/2017
 
 

En el marc de l’exposició Després de la Fi del Món i de la proposta artística Environmental Health Clinic (Clínica de Salut Ambiental) de l’enginyera i artista Natalie Jeremijenko, i la col·laboració de l’expert en ciència ciutadana Josep Perelló, hem desenvolupat un projecte sobre disseny de futuribles espais naturals a la ciutat de Barcelona, en el que és un innovador experiment sobre noves polítiques climàtiques que millorin les condicions ambientals en entorns urbans en l’era de l’Antropocè. Aquest espai és l’anomenat Estació Ciutat, situat a l’encreuament dels carrers Ciutat de Granada i Almogàvers del Poblenou (al Districte de Sant Martí).

Aquest projecte es planteja en un procés de coproducció obert amb l’Ajuntament de Barcelona i en estreta col·laboració amb la comunitat científica, entitats i associacions de caire locals.

Els horaris d’obertura de l’Estació Ciutat estaran subjectes a les condicions climàtiques. Romandrà tancada els dies de pluja o condicions molt adverses.

Més informació sobre l’oferta de tallers a l’Estació Ciutat:  

ESTACIÓ CIUTAT
ICUB - CCCB
933 06 41 00 (1236)
Amanda Masha Caminals: [email protected]

 
 
 
Pàgines    << < ...4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...> >>