Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

Art contemporani en centres educatius


24/05/2011
 
 

Les darreres incorporacions a l’arxiu participatiu de CCCB Educació posen de relleu la presència de l’art contemporani en els centres educatius a través de projectes singulars que combinen l’experimentació i la creativitat.

Un d’aquests projectes és creadors En RESIDÈNCIA, que s’ha desenvolupat aquest curs en cinc instituts (Vall d’Hebron, Narcís Monturiol, Joan Brossa, Francisco de Goya i Fort Pius). En cadascun dels centres es fa una presentació pública del projecte i finalment es presenta el conjunt en una exposició col·lectiva, com ja es va fer en la primera edició del projecte.

Un altre exemple singular el constitueix la participació de l’Institut Celestí Bellera de Granollers en el projecte internacional Turbinegeneration de la Tate Modern, que dona com a resultat una exposició, Planeta Bellera 2 a l’Espai d’Arts Roca Umbert de Granollers. Aquest institut, a més, ens ha fet arribar un original treball de recerca de batxillerat sobre la música electrònica que té com a un dels referents el festival Sónar.

També és destacable l’experiència Land Art al Turó de la Peira duta a terme amb 150 alumnes de primària i secundària seguint una iniciativa coordinada per l’Agenda 21 escolar.

L’accés al tema Arts de l’arxiu ens posa sobre la pista d’altres participacions centrades en diverses expressions de l’art contemporani, com les dels instituts Gabriel Ferrater o Bernat Metge, o les dutes a terme per iniciativa de l’escola de fotografia GrisArt o del Festival Animac amb col·laboració amb Citoplasmas.

 
 

El 12 de maig, Educació expandida #2 al CCCB


03/05/2011
 
 

En una sessió celebrada al febrer de 2010 ja es va tractar l'impacte del context digital a l'educació i a les formes d'aprenentatge. Ara, I+C+I reprén el tema i el format, amb una jornada anomenada Educació expandida #2 que organitza en col·laboració amb CCCB Educació. El dia escollit és el dijous 12 de maig de 2011.

Aquesta nova sessió, que tindrà lloc al CCCB, aspira a examinar des d'una perspectiva crítica els canvis i les possibilitats que la tecnologia posa a l'abast dels centres culturals i educatius, de manera que el diàleg entre ells pugui ser no sols més fluid, sinó sobretot més rellevant.

La posada en marxa dels projectes www.cccbeducacio.org i www.cccb.org/navegador -que contenen una forta aposta per la participació- posa a sobre de la taula una experiència pràctica que es fonamenta en la hipòtesi tantes vegades formulada segons la qual cal repensar el paper dels receptors-consumidors culturals en el sentit de reconèixer la seva capacitat i activitat com a emissors-productors de coneixement.

El programa d'Educació expandida #2 és el següent:

11-14 h // Casos a debat. Pere Arcas (TV3), Juanjo Arranz (Biblioteques de Barcelona), Ramon Espelt (CCCB educació),Teresa Fèrriz (UOC), Sera Sánchez (CEESC), Pepe Serra (Museo Picasso). Modera: Lali Bosch.

Una taula rodona on debatre el punt de vista del CCCB amb altres pràctiques que s'han desenvolupat a Barcelona en els darrers anys des d'instàncies educatives-culturals que responen a etiquetes diverses: museu participatiu, biblioteca virtual, universitat oberta, educació social i televisió educativa.

INSCRIPCIÓ: La participació és gratuïta, però les places són limitades. Per inscriure-vos, podeu enviar un correu a ici[arroba]cccb.org

18:30 h // Presentació de les conclusions de la taula del matí

19-21 h // Debat: "Cultura, educació i noves tecnologies". Un diàleg a partir de les presentacions de Roberto Aparici i Xavier Kirchner.

Debat al voltant de la influència de la universalització de les tecnologies de la informació en les relacions que existeixen o es poden establir entre els centres culturals i els centres educatius.

Més informació a www.cccb.org/icionline i també a twitter: @cccblab @cccbeducacio

Entrada gratuïta / L'activitat del matí requereix inscripció prèvia / Aforament limitat

Espai: Mirador CCCB


 

 
 
 
Pàgines    << < ...27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 > >>