Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

Gilles Lipovetsky i Jean Serroy en el CCCB. Incubació de l'exposició "Pantalla global"


19/06/2011
 
 

El sociòleg Gilles Lipovetsky i el crític de cinema Jean Serroy participen, el dia 22 de juny, en una sessió de debat oberta de l'I+C+i "Pantalla global. Incubant una exposició". Lipovetsky i Serroy, autors del llibre "La pantalla global", són comissaris d'una gran exposició que es podrà veure al CCCB a partir del gener de 2012.

A partir de setembre es posarà en marxa un dispositiu de participació virtual que permetrà "incubar" l'exposició amb la col·laboració del públic. En aquest sentit, s'obrirà un espai de participació especialment interessant, donada la temàtica de l'exposició, per als centres educatius on es treballi la cultura audiovisual, des d'aules de plàstica o de batxillerat artístic fins a escoles de cinema o facultats de comunicació audiovisual.

Un any després de "La pantalla global", Lipovetsky i Serroy publiquen "La cultura-mundo. Respuesta a una sociedad desorientada". A l'últim capítol del llibre, "La cultura-mundo como civilización" refexionen sobre l'educació del present i del futur. Algunes de les seves propostes són particularment pertinents per a la "incubació" de "Pantalla global":

"En una civilización de pantallas, una forma de proceder podría ser la utilización de las nuevas tecnologías, confiando a los propios alumnos el verter en imágenes la educación que reciben, las iniciativas originales de los enseñantes que la imparten, así como el trabajo específico de los alumnos más meritorios" (La cultura-mundo, Anagrama, pp. 173-174)

L'apartat participatiu de www.cccbeducacio.org està obert des d'ara a recollir experiències dutes a terme segons aquestes premises. De fet, diversos treballs ja publicats, que anirem destacant els propers mesos, se sitúen clarament dins d'aquesta "manera de procedir" proposada per Lipovetsky i Serroy.


 

 
 

Art contemporani en centres educatius


24/05/2011
 
 

Les darreres incorporacions a l’arxiu participatiu de CCCB Educació posen de relleu la presència de l’art contemporani en els centres educatius a través de projectes singulars que combinen l’experimentació i la creativitat.

Un d’aquests projectes és creadors En RESIDÈNCIA, que s’ha desenvolupat aquest curs en cinc instituts (Vall d’Hebron, Narcís Monturiol, Joan Brossa, Francisco de Goya i Fort Pius). En cadascun dels centres es fa una presentació pública del projecte i finalment es presenta el conjunt en una exposició col·lectiva, com ja es va fer en la primera edició del projecte.

Un altre exemple singular el constitueix la participació de l’Institut Celestí Bellera de Granollers en el projecte internacional Turbinegeneration de la Tate Modern, que dona com a resultat una exposició, Planeta Bellera 2 a l’Espai d’Arts Roca Umbert de Granollers. Aquest institut, a més, ens ha fet arribar un original treball de recerca de batxillerat sobre la música electrònica que té com a un dels referents el festival Sónar.

També és destacable l’experiència Land Art al Turó de la Peira duta a terme amb 150 alumnes de primària i secundària seguint una iniciativa coordinada per l’Agenda 21 escolar.

L’accés al tema Arts de l’arxiu ens posa sobre la pista d’altres participacions centrades en diverses expressions de l’art contemporani, com les dels instituts Gabriel Ferrater o Bernat Metge, o les dutes a terme per iniciativa de l’escola de fotografia GrisArt o del Festival Animac amb col·laboració amb Citoplasmas.

 
 
 
Pàgines    << < ...28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 > >>