Destacats CCCB Educació  

Carrer Montalegre, 5, Barcelona

http://www.cccbeducacio.org

 

Casal CULTURNAUTES: cinc setmanes d'educació informal


28/08/2015
 
 

Al llarg de cinc setmanes (del 29 de juny al 31 de juliol) s’ha desenvolupat al CCCB el casal d’estiu Culturnautes: una singular proposta de viatge a la galàxia de la cultura contemporània adreçat a joves exploradors reunits en equips per grups d’edat: de 6 a 10 anys i d'11 a 14 anys.

Culturnautes (una activitat del CCCB i La Mandarina de Newton amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i Obra Social “la Caixa”) té com a tret distintiu el fet de treballar les línies desenvolupades a les exposicions (Les variacions Sebald, Pis(o) Pilot(o), +Humans) i els programes (Kosmopolis, Public Space, Arxiu Xcèntric) del CCCB al llarg del 2015, a través de tallers i activitats lúdiques que tenen lloc en diferents espais del centre (hall, pati, aules, auditori...) i en contacte amb els equips de professionals que porten a terme les programacions.

Les cinc setmanes de Culturnautes s’articulen amb cinc propostes amb un centre d’interès independent però complementari amb la resta. Les propostes són una creació conjunta del CCCB amb col·lectius especialtzats en la divulgació cultural, artística i científica: GR (Grans Recorreguts), format per un artista visual i un il·lustrador, A Home in Progress Film, vinculats al món de l’animació, La Mandarina de Newton, que desenvolupa projectes de divulgació científica, El globus vermell, un col·lectiu que té per objectiu formar una ciutadania crítica i exigent envers l’entorn construït, i membres del Teatro de los Sentidos.

Les activitats del casal han estat àmpliament documentades en un àlbum fotogràfic a Flickr, i també amb vídeos-resum setmanals arxivats a les col·leccions de CCCB on Vimeo:

Primera setmana: NARRAR HISTÒRIES AMB IMATGES
Segona setmana: DESPERTAR LA CIUTAT
Tercera setmana: ALÍCIA XCÈNTRICA
Quarta setmana: LA CASA ON VULL VIURE
Cinquena setmana: EL FUTUR DE LA NOSTRA ESPÈCIE

També el web del projecte Public Space, vinculat al CCCB, s’ha fet ressò d’activitats de Culturnautes relacionades amb la ciutat i l’espai públic: Despertar la ciutat: Tallers de teatre sensorial; Els nens de Culturnautes simulen l’espai públic de la ciutat de Barcelona.

Com a continuïtat de Culturnautes cal ressenyar la mostra del taller La casa on vull viure que s’ha inclòs al final de l’exposició Pis(o) Pilot(o) i també que una nova versió d’aquest taller es durà a terme dins del programa CCCB en família els dies 20 de setembre i 11 i 25 d’octubre, a càrrec de El Globus Vermell.

 
 

“La ciutat dels fotògrafs” Taller al MACBA i CCCB 2014-2015


03/07/2015
 
 

Donant continuïtat als resums trimestrals de participacions dels centres educatius a "La ciutat dels fotògrafs", taller de fotografia al MACBA i al CCCB, us oferim el llistat de participants -amb enllaços a les galeries fotogràfiques- corresponent al breu tercer trimestre del curs 2014-2015.

Podeu consultar també les ressenyes del primer i segon trimestre per tal de tenir una visió de conjunt del desevolupament del taller al llarg del curs recentment finalitzat

Escola Pia Sarrià-Calassanç (Barcelona). 4rt d'ESO

Institut Esteve Terradas i Illa (Cornellà de Llobregat). 1r de Cicles Formatius de Grau Superior

Institut de Santa Coloma de Cervelló (1) i (2)

Institut Miquel Biada (Mataró). 1r de Batxillerat

IES Pau Vila (Sabadell). 2n de Batxillerat

Escola Mare del Diví Pastor. 5è de primària 8 (1) i (2)

Institut Llavaneres (Sant Andreu de Llavaneres) 4rt d'ESO (1) i (2)

Escola Sant Medir (Barcelona). 4rt d'ESO


Del 15/10/2015 a 31/05/2016 es durà a terme la quarta edició de La ciutat dels fotògrafs.

Us convidem a participar-hi.

 
 
 
Pàgines    << < ...8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...> >>