Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

CURS AGENTS ARTICULADORS ENTRE ART I EDUCACIÓ

Experimentem amb l'ART
08/01/2020
 
 

Dissabtes 29 de febrer, 7, 14, 21 i 28 de març de 2020
De 10:00 a 14:00h

Preu: 170 euros
Preu reduït: 162 euros (amics i amigues d’Experimentem amb l’ART, família nombrosa, monoparental i aturats)
Per a més informació: inscripcions@experimentem.org //932 171 877

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

Com treballar transversalment art i educació?

El curs explora contextos i iniciatives culturals des d'on repensar, articular i vincular l’art, l’educació, la mediació i la ciutadania en l’actualitat. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l'educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de situar possibles marcs de pensament i pautes crítiques des d'on crear i accionar.

 

OBJECTIUS
• Entendre les pràctiques artístiques contemporànies com a àmbit de recerca i pràctica educativa i educadora
• Entendre les pràctiques artístiques contemporànies com a acció educativa i educadora.
• Posar en valor les pràctiques que es mouen entre els àmbits de l’art i l’educació
• Contextualitzar i interpretar social i històricament tendències i perspectives que relacionen les arts visuals amb l’educació en diferents contextos.
• Potenciar la pràctica reflexiva i activa de l’educació artística.
• Mostrar com es treballa en projectes artístics actuals, amb altres formats i metodologies.
• Presentar pràctiques col·laboratives que enllacen pedagogia i territori.
• Conèixer models de treball cultural que activen projectes de participació o gestió comunitària.
• Situar el camp de recerca on es fusionen les pràctiques culturals, la cultura visual i les pràctiques educatives no formals com a llocs potenciadors de pensament i coneixement col·lectiu
• Subratllar la importància de posar en comú pràctiques educatives i artístiques que procedeixen de diversos camps de treball (formal, no formal i informal).
• Donar suport als treballadors culturals (artistes, educadors, gestors, etc.) que practiquen en els àmbits de l’art i pensament contemporani i educatiu, dignificant les professions i defensant les bones pràctiques.
• Explorar i situar processos híbrids entre educatius, creatius i artístics, més enllà d’entendre l’educació com a art o les arts com a educació. Repensar les contribucions del camp cultural al camp educatiu i viceversa, i les maneres que ambdós es relacionen.
• Reconèixer nous models de perfils professionals del treball cultural.

DESTINATARIS
• Educadors que estiguin treballant o vulguin fer-ho en centres, espais i projectes artístics.
• Docents que situen l’art i els processos de creació contemporània com a eina educativa.
• Estudiants d’art, artistes, treballadors culturals i altres persones interessades que vulguin aproximar-se a nous formats de mediació que vinculen art, educació, institucions i territori.
• Educadors socials que vulguin conèixer noves pràctiques col·laboratives entre pedagogia, art i comunitat, com a instruments de participació i recerca social.
• Tècnics o programadors d’activitats d’educació o difusió de les arts visuals de centres municipals o d’iniciativa privada.

 

Crèdits imatge: Enfilar l'agulla abans de marxar. Brodat col·lectiu. K.G.G. (Kitchen Guateque Grup). En el marc de Passeu, passeu! 25 anys entre art i educació. Jornada de Portes obertes d’EART. Maig 2019

 
 

ART EN OBERT_GUATEQUE FEST. POSA LES MANS A LA MASSA!

K.G.G.
20/12/2019
 
 
 

Dissabte 25 de gener de 2020
D’11.00 a 13.00h
C. Torrijos, 68
Intergeneracional. A partir d’1 any
3 € per persona
Amb el col·lectiu d’artistes K.G.G.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

El col·lectiu d'artistes K.G.G. us convida a preparar un guateque conjuntament! Porteu les vostres idees, mogudes i obsessions per celebrar-ho tot. Prepararem una festa totxs juntxs, us hi animeu?
Diem guateque a un espai lliure de pressions i expectatives on l'important no són els resultats, sinó la cura i el compartir els processos creatius. Un procés creatiu pot ser qualsevol idea o cosa que t'apassioni fer: una idea, objecte o joguina que et suposi un repte o que t'obsessioni amb molt de gust.
Porteu aquestes 'cosetes' per compartir. Per celebrar-ho farem un pastís entre totes i tots.

El K.G.G. es defineix com un grup espontàniament auto organitzat que es reuneix setmanalment a la cuina d'EART, per menjar juntes i tramar cosetes guais.
https://grupkgg.hotglue.me/

El col·lectiu va néixer en el marc de la Residència EART. La Residència EART és un espai físic, però també és un brou de cultiu, una possibilitat per generar i compartir processos i experiències. Aquest grup d’artistes residents del moment, que s’aplegava a la cuina d’EART amb una intenció relacional, es va trobar amb el rastre que va actuar com a detonant del col·lectiu. Unes sigles impreses sobre paper vermell, enganxades a les rajoles de la cuina K. C. G (Kitchen Consciousness Group), una acció desplegada per Lluc Mayol a la sessió avaluativa del Curs d’agents articuladors de projectes artístics. 2018.

Art en Obert és una proposta intergeneracional, adreçada a persones de totes les edats i coneixements interessades en temes que vinculen art i educació.

Els infants a partir d’un any, han d’anar acompanyats com a mínim d’un adult. Tots els adults són participants de l’activitat.

Pots venir amb els pares, els fills, els nebots, els avis, les tietes, uns amics, la cosina, el veí... amb infants o sense ells.

La proposta s’activa des dels processos de l’art contemporani, acompanyada per un/a artista i/o educador/a en arts.

Consisteix en passar-ho bé plegats i col·laborar en la iniciativa dels altres. Donar la volta als materials per potenciar aprenentatges comuns i creatius.

Un intent d’interrompre les acceleracions quotidianes, per facilitar la convivència dels ritmes de cada persona, potenciant un ambient relaxat on pugui construir-se un lloc d’experiència compartida.

Us convidem a crear, imaginar, jugar, pensar, aprendre!!!

Veniu?

 
 
 
Pàgines    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...> >>