Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

ART EN OBERT L'indret magnètic

Experimentem amb l'ART
15/02/2017
 
 

El proper dissabte 4 de març, de 10h a 12h, EART obrirà el seu espai per gaudir d'un matí en família. Art en obert és una activitat intergeneracional que s’activa des dels processos de l’art contemporani amb l’acompanyament d’artistes i/o educadors en arts. És una activitat oberta i flexible a la que els participants s’hi poden sumar en qualsevol moment. Us convidem a passar-ho bé plegats i col·laborar en la iniciativa dels altres, donar la volta als materials per potenciar experiències creatives.

L'indret magnètic és una proposta entorn de les percepcions sensorials que ens apropen al que és màgic i oníric. Un recorregut de tres punts on trobar amagatalls, miralls, llums, textures i sons que evoquen les experiències dels parcs d’atraccions. Us ve de gust canviar de dimensió una estona?

Comptarem amb un esmorzar gratuït gràcies a la col·laboració d’Spar del carrer Verdi, 34. 

 

Títol: L’indret magnètic

Amb l’acompanyament de l’artista-educadora: Alba Mayol

On: C/ Torrijos 68, 08012 Barcelona

Com arribar: MAPA [L3] Fontana i [L4] Joanic

Horari: de 10:00h a 12:00h

Edats: Intergeneracional, a partir d'un any

Preu: 3 € per persona (el pagament es realitza el mateix dia de l'activitat)

Cal inscripció prèvia(LINK FORMULARI)

 

+ informació sobre Art en obert: http://experimentem.org/07activitasFamilia/artEnObert.html

http://activitatsdart.org/category/art-en-obert/

 
 

Curs d'agents dinamitzadors

Experimentem amb l'ART
08/02/2017
 
 

Dissabtes 11, 18, 25 de març i 1 d’abril de 2017
De 10:00 a 14:00h

Preu: 155 €
Preu reduït: 147,25 € (amics i amigues d’Experimentem amb l’ART, família nombrosa, monoparental i aturats)
Per a més informació: inscripcions@experimentem.org //932 171 877
 

M’hi vull inscriure 
 

Modera el curs: Dolors Juarez (Codirectora d’Experimentem amb l’ART)

Ponents: Fermín Soria (educador, investigador i treballador cultural en els àmbits de l’educació en museus i centres d’art) / Ramon Parramon (artista i investigador cultural. Director d'Idensitat i ACVic Centre d'Arts Contemporànies)/ Pablo Martínez (Cap de Programes MACBA) / Lluc Mayol (Catxirulo Lab / La fanzinoteca) / Teresa Rubio (servei educatiu Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat) / Isaac Sanjuan (coordinador i conceptualització de projectes Educatius a Experimentem amb l’ART)/ Anna Sala i Rosa Canals (Escola Cooperativa El Puig. Esparreguera).

Com construir estratègies d’educació i mediació vinculades a projectes artístics contemporanis?

El curs explora contextos i iniciatives culturals des d’on implicar, conscienciar i repensar l’educació, la mediació i la vinculació amb públics en l’actualitat. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l’educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de mostrar possibles metodologies i pautes crítiques des d’on crear i accionar.

El curs s’organitza a partir de quatre àmbits que mostren diverses maneres d’aproximar-se a les pràctiques d’educació i creació artístiques contemporànies: 

Bloc 1. Coordenades d’acció
Aquest àmbit exposa diferents enfocaments de l’educació artística, fent una revisió històrica i analitzant diversos marcs teòrics. També mostra algunes experiències de pràctiques educatives a institucions museístiques o centres d’art, i presenta altres formats com a instruments de participació directa. 

Bloc 2. Desplaçaments i espais contigus entre art, pedagogia i territori
Situa la història recent de les pràctiques artístiques col·laboratives i comunitàries al voltant de l’esfera pública i el territori. Alhora, analitza experiències que empren diverses metodologies de treball amb diferents grups i contextos entre el dins i fora de la institució artística. 

Bloc 3. Possibilitats i posicionaments de l’educació i la mediació des de projectes artístics
Mostra iniciatives des d’on actuar en educació i mediació des de contextos artístics. D’una banda, es compartiran projectes desenvolupats en l’àmbit de les arts visuals, que despleguen diferents intencionalitats i formats d’acció cultural i política. D’altra, s’aborden possibilitats de relació i participació de les persones que treballen o es vinculen a espais expositius o museístic, des d’on repensar i estimular el seu paper crític i actiu. 

Bloc 4. Processos educatius i artístics en entorns d’educació formal
Presenta projectes educatius i artístics desenvolupats en entorns que vinculen l’educació reglada i la no reglada, on entren en joc diversos agents i col·lectiu (artistes, educadors, institucions, etc.) entre els quals s’estableixen aliances per tal de construir les propostes. Per tal d’analitzar aquestes practiques des de diferents perspectives, es mostraran objectius, els reptes i les problemàtiques inherents en aquests processos. 

OBJECTIUS 
• Entendre les pràctiques artístiques contemporànies com a eina educativa i educadora. 
• Potenciar la pràctica reflexiva i activa de l’educació artística.
• Mostrar com es treballa en projectes artístics actuals, amb nous formats i metodologies. 
• Presentar pràctiques col·laboratives que enllacen pedagogia i territori.
• Conèixer nous models de treball cultural que activin projectes de participació de públics o context d’acció comunitària.
• Formar a persones que vinculen projectes artístics amb altres àmbits de coneixement i treball, per contribuir a una professionalització del sector.
• Facilitar recursos per estar al corrent de les noves pràctiques i línies de treball del sector. 
• Reconèixer nous models de perfils professionals del treball cultural.

DESTINATARIS
• Educadors que estiguin treballant o vulguin fer-ho en centres, espais i projectes artístics.
• Docents que utilitzen o volen utilitzar l’art i els processos de creació contemporània com a eina educativa.
• Estudiants d’art, artistes, treballadors culturals i altres persones interessades que vulguin aproximar-se a nous formats de mediació que vinculen art, educació, institucions i territori.
• Educadors socials que vulguin conèixer noves pràctiques col·laboratives entre pedagogia, art i comunitat, com a instruments de participació i recerca social.
• Tècnics o programadors d’activitats d’educació o difusió de les arts visuals de centres municipals o d’iniciativa privada.

 
 
 
Pàgines    << < ...6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...> >>