Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

ART EN OBERT Zona de contacte

Experimentem amb l'ART
09/01/2017
 
 

A Zona de contacte, la María Jesús Olivos ens proposa un espai d’experimentació a través d’objectes construïts per comunicar-nos d’una altra manera a través dels sentits, el tacte, el moviment o el so. Comunicar-nos a través de les mans o connectats per un cordó umbilical, per explorar junts altres formes de trobar-nos.

Art en Obert és una proposta intergeneracional, adreçada a públics generals, públics i famílies interessats en temes que vinculen art i educació. Els infants a partir d’un any, han d’anar acompanyats com a mínim d’un adult. Tots els adults són participants de l’activitat. Pots venir amb els pares/mares, amb els fills, amb els nebots, amb els avis, els tiets, uns amics, la cosina, la veïna... amb nens o sense nens.

L’activitat s’activa a des dels processos de l’art contemporani, acompanyada per un/a artista i/o educador/a en arts. És una activitat oberta i flexible on us podeu sumar a participar en qualsevol moment. No té un inici i un final. Podeu fer la sessió tan llarga o tan curta com vulgueu. Consisteix en passar-ho bé plegats i col·laborar en la iniciativa dels altres. Donar la volta als materials per potenciar experiències creatives. Fer de l’espai un lloc d’experiència compartida i aconseguir un ambient relaxat.

Us convidem a crear, imaginar, jugar, pensar, aprendre!!!

Veniu?

Dissabte 21 de gener de 2017

On: c/ Torrijos 68, 08012 Barcelona

Horari: de 10:00h a 12:00h

Edats: A partir d'un any

Preu: 3 € per persona

Amb l’acompanyament de l’artista-educadora: María Jesús Olivos

Cal inscripció prèvia

 
 

KALIDOSCOPI

Experimentem amb l'art
28/10/2016
 
 

El Kalidoscopi convida a persones, col·lectius i institucions a compartir experiències des de les quals ressituar i debatre certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i, alhora, projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.

La “innovació” educativa a debat. 
Emmirallaments i camuflatges en l’actual paradigma educatiu.

Enguany, l’inici de curs està sent altament mogut. El debat entorn de les experiències d’innovació pedagògica a l’escola és protagonista en un nou marc educatiu que es professa transformador, però que conviu en un context on predomina la precarietat de mitjans i la desconfiança entre els actors educatius, ubicats en un escenari confús, que desorienta i contribueix a una despolitització de l’educació. 

Justament en un moment on la majoria d’agents educatius podem estar il·lusionats per l’embranzida que prenen els aspectes relacionats amb la renovació i la consolidació de noves pedagogies, Experimentem amb l’ART proposa debatre entorn de la intencionalitat que pot tenir la innovació com a model de canvi i ruptura, des de la preocupació de no atendre totes les necessitats, potenciar-ne només algunes, delegar la responsabilitat política de les administracions públiques a entitats privades, així com oblidar altres experiències precedents i/o coetànies. 

En aquest sentit, plantegem el fòrum com a possible espai des d’on poder compartir tots aquests aspectes, i d’altres que puguin sumar-se, amb la voluntat de reflexionar críticament, que no vol dir en contra, detectant i situant quines són les inèrcies, intencions i voluntats de la pràctica educativa innovadora. El Kalidoscopi també es proposa com a lloc des d’on enfocar plegats les prioritats, concretar els posicionaments i les accions properes a desenvolupar conjuntament.


Blocs general de debat:

- Quin significat i connotació es dóna a la paraula innovació? Què es vol innovar?
- Quin model cultural defensa el nou marc educatiu? Quins són els compromisos amb la societat i les diverses comunitats?
- Quines haurien de ser les prioritats i els interessos en un sistema educatiu en canvi? 
- Quines problemàtiques no visibilitza el nou marc educatiu?
- Quines desigualtats poden generar-se i/o fer-se evidents?

Quan: Dimecres 23 de novembrede 2016

Horari: De 18:00h a 21:00h

Entrada lliure. Capacitat limitada.Cal inscriure's en aquest enllaç.

 
 
 
Pàgines    << < ...7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ...> >>