Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

DIFUNDIA_A MEDITAR

EART
29/01/2016
 
 

Una proposta de Julia Salgueiro
De l’1 al 29 de febrer (inclosos)
De dilluns a divendres e 9:00 a 20:00h
Dissabtes de 10:00 a 15:00h
Amb cita prèvia a salgueirojulia@gmail.com

Estar en silencio, no hacer, respirar, escuchar el entorno y concentrarse.

a meditar es una propuesta desarrollada con la finalidad de compartir el acto de estar en silencio.

Invito a todos a venir a mi estudio y a ser partícipes del proyecto. La experiencia consiste en preparar tinta Sumi-e china en un tiempo indeterminado. Al finalizar la preparación el invitado pondrá la tinta negra, residuo que ha quedado de la experiencia, en un papel de la manera que quiera. Durante nuestro encuentro tomaré una fotografía del invitado de espaldas.

Lo que me interesa del trabajo “a meditar” es el acto de compartir. Durante la meditación, el invitado y yo compartimos el mismo espacio, la misma luz, el mismo silencio. Me quedo en silencio y percibo como los movimientos de la persona y su respiración cambian. Siento que en ese momento la persona y su proceso son de máxima importancia y me posiciono como encargada de cuidar de una situación frágil. Poco a poco, el silencio comienza a resultar cómodo para ambos y el espacio se transforma en un lugar compartido y acogedor.

Julia Salgueiro

 
 
 
 
 
 

Documentació

El Misteri dels públics. Trobada d'educació, mediació i treball amb públics en les arts visuals

EART
21/01/2016
 
 

Dijous 4 de febrer, de 9:15h - 14:30 hores 

Auditori del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona. Accés directe des de la Plaça Joan Coromines
 

 

Jornada organitzada pel Departament de Cultura, de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l'Àrea de Públics de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals, i en col·laboració amb Experimentem amb l'ART.

Molts processos artístics i educatius exploren les nombroses potencialitats de la relació amb l'altre. Reflexionar entorn de si el sistema de les arts necessita relacionar-se amb la ciutadania, pot obrir un debat incòmode i alhora decisiu per repensar quin paper exerceixen les institucions culturals en l'àmbit de l’art, la mediació i l'educació. Aquesta responsabilitat es presenta més compartida entre la institució, l'artista i l'educador, i s'expandeix als diversos públics, en el moment que reclamem a la institució que reformuli les seves competències.

Amb la participació de: Nora Landkammer, mediadora i investigadora de l'Institut d'Educació d'Art (Universitat de les Arts de Zurich, ZHdK), Javier Laporta responsable de Mediació i Educació de Medialab-Prado Madrid, Javier Peñafiel, artista, Carles Guerra, artista, crític i comissari independent. Actualment dirigeix la Fundació Tàpies i A*desk, Institut Independent de Crítica i Art Contemporani.

 
 
 
 
Pàgines    << < ...11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ...> >>