Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

Kalidoscopi 2018_Impropi(s)

Experimentem amb l´art
09/11/2018
 
 
25 anys i 10 Kalidoscopis, que ens han donat la possibilitat de compartir en col·lectiu, i entre els àmbits de l’art i l’educació, experiències des de les quals ressituar i debatre entorn a situacions i problemàtiques, que ens ajuden a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants. Des de la pluralitat, pronunciar propostes d’incidència per definir marcs d’acció que ens permetin projectar conjuntament nous horitzons.
 
Enguany, el Kalidoscopi, inaugura els actes de celebració del 25è aniversari d’Experimentem amb l’ART (EART), ampliant-se en unes jornades de dos dies, que desplegaran trobades, debats i altres relacions. Un marc de reflexió que proposa pensar llocs comuns d’aprenentatge latents en la història de vida d’aquest projecte i sovint molt presents als espais d’educació artística i creació contemporània.
 
Les comunitats no són, sinó que es fan i es desfan, s'inventen i es transformen. Temporalment delimiten pràctiques compartides, on l'aprenentatge s'entén com un procés de participació entre diferents sabers i de construcció social. Durant aquests anys, EART ha prioritzat un treball que enllaça diferents àmbits i agents, per tal de generar espais transversals de diàleg que ajudin a repensar-nos i convertir els processos d’investigació i educatius en el motor de generació de coneixement col·lectiu. En aquest sentit, EART defensa l'aprenentatge com un procés que té valor per sí mateix, cercant estratègies d’educació i mediació cultural vinculades a projectes artístics, a la contemporaneïtat, als contextos i a les iniciatives artístiques presents a la societat.
 
Aprendre en col·laboració, proposar als agents implicats un acostament horitzontal al coneixement des de la coresponsabilitat i el reconeixement dels sabers i experiències. Explorar zones impròpies, entre allò individual i col·lectiu, com a llocs possibles de construcció i aprenentatge comú. Obrir-se als sabers que els altres poden donar-nos. Imaginar estratègies amb les que els participants puguin apropiar-se del context on es troben i constituir plegats les formes d’habitar-lo. En definitiva, atendre amb més cura allò que ens separa i no ens és propi, per descobrir la força que emana dels encontres i fusions entre sabers, afectes, posicionaments i subjectivitats.
 
Entrada lliure amb inscripció prèvia. Capacitat limitada
inscripcions: https://goo.gl/forms/YdTN9E0eG1ojmxJ82
 
Programació:
 
-Divendres 23 de novembre
De 18 a 20 h
Lloc: Experimentem amb l’ART
Entrada lliure. Capacitat limitada
 
*Rituals i vivències a l’entorn d’una investigació i una residència artística
Conversa oberta entre Lucía Egaña, Pablo Martínez, Isaac Sanjuan i Laura Valencia
 
-Dissabte 24 de novembre
De 10.30 a 14 h
Lloc: Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia
Entrada lliure. Capacitat limitada
 
*Ecologies comunes
Desafiaments, vincles i afectes en curs
Fòrum debat
Modera: Sergi Selvas
Amb la participació de l’Escola Arcàdia, Intermediae/Tommaso Marzocchini i Dafne Muntanyola
Blocs generals de debat:
El sentit de la comunitat
Noves formes de comunitat
Les ecologies culturals del futur
 
*Un final com a inici
De 14 a 14.30 h
Lloc: Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia
Experimentem amb l’ART/ Dolors Juarez
 
*Entretemps
A les 14.30 h
Itinerari des del Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia a EART
Eva Marichalar-Freixa
 
*Brindis inaugural del 25è aniversari d’Experimentem amb l’ART
A continuació, al pati d’Experimentem amb l’ART
 
-Entrada lliure amb inscripció prèvia. Capacitat limitada
 
 
 
 
Per a més informació podeu consultar la nostra web.
 
Imatge: Luz Broto, 2007. Projecte Right Cube_01. Situación 5. Árbol. Intervenció site-specific a l’Espai EART, en el context de la residència de l’artista.
 
 

Difundia/ En medio - Ilium

Experimentem amb l´art
23/10/2018
 
 

Difundia/ En medio - Ilium

16 de novembre de 2018 de 19:30 a 21:00

Reprenem el projecte EN MEDIO, un exercici de mediació artística al barri del Carmel. Ens centrem en investigar, de diferents formes la relació del cos amb l’espai, del record amb la vivència personal i col•lectiva de l’urbà.

L’exercici ens permet, de forma transversal, treballar des d’un llenguatge artístic i multidisciplinar, conceptes tals com la memòria històrica i col•lectiva, la corporeïtat com a forma de recerca, el feminisme o les estètiques urbanes contemporànies.
La Manola Rodríguez Lázaro es situa com a referent per la seva lluita feminista, antifeixista, sindicalista i comunista; és a partir d’aquí que ampliem la recerca cap a la investigació de les Dones del 36, una associació creada al 1997 per un grup de dones supervivents de la Guerra Civil espanyola.

En col•laboració amb l’espai d’Art Jove Boca Nord i des del interès per generar projectes de mediació artística al barri del Carmel, aquesta proposta s’emmarca dins de la Fanzinoteca Feminista XOXOXO i té la voluntat de relacionar aquest espai editorial amb l’espai físic urbà.

Per això, trobem la necessitat de continuar movent aquest format a altres espais per dialogar-ho i deixar-se ampliar, i en aquesta ocasió, per reconnectar-ho amb l’espai de residència i treball del col·lectiu a EART, trobant maneres de traslladar la informació recopilada i per poder seguir indagant en la memòria d’una lluita que no s’ha enderrocat.

A càrrec de ilium Collective.

 
 
 
Pàgines    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...> >>