Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

Curs d’iniciació a l’art contemporani

EART
26/03/2014
 
 

Curs d’iniciació a l’art contemporani

Ideat i conduït per Elisabet Pizarro

Aquest curs fa un recorregut teòric de les últimes propostes artístiques d’una manera per ella mateixa creativa i estimulant. Així, de la mà de la docent, ens aproparem a les produccions i interessos dels artistes més significatius dels últims 50 anys.

Inscripcions obertes, places limitades
Dates/ divendres 9, 16, 23, 30 de maig i 6 de juny de 2014
Horari/ de 18:00 a 19:30h
5 sessions d’1,5 h (7,5 hores en total)
Preu/ 65 €

Descarregueu el full d’inscripcions aquí
Descarregueu el programa aquí
Envieu-lo per correu a: antonia@experimentem.org


PROGRAMA

SESSIÓ 1 / Com mirar imatges: cultura visual
Entendre que significa el terme imatge.
Entendre la imatge com un sistema de representació.
Entendre com el conjunt d’imatges que ens envolten formen una realitat més poderosa que la realitat mateixa.

SESSIÓ 2 / La contemporaneïtat de l’art
Com abordar l’art contemporani: prejudicis i nous codis.
Modernitat, postmodernitat i contemporaneïtat.

SESSIÓ 3 / L’artista i l’obra d’art contemporanis
Com ha canviat la figura de l’artista i la creació de l’obra: de la matèria a la idea, de les disciplines a les pràctiques i processos artístics.

SESSIÓ 4 / El paper de l’espectador
On ens situa, què ens demana i què volem de l’art contemporani: de la percepció passiva a la participació activa.
Què li donem: del sentit tancat a la reflexió més enllà de l’obra.

SESSIÓ 5 / Els llocs i els agents de l’art contemporani
On es fa i on s’exhibeix: del taller al site-specific, dels contextos artístics a l’àmbit quotidià.Qui el decideix i qui el tracta: el mercat, el comissari, la crítica d’art, etc.


* Imatge extreta del llibre El Arte, conversaciones imaginarias con mi madre, de Juanjo Sáez.

 
 
 

ESCOLA EART

EART
07/03/2014
 
 

ESCOLA EART

Un taller d’art on experimentar, aprendre, imaginar i crear

A l’escola EART realitzem tallers d’art on aprendre fent i mirant l’entorn immediat que ens rodeja. L’escola es situa en un context de creació com és l’Espai EART, un espai que compta amb 15 estudis per a artistes en els que aquests hi desenvolupen el seu treball creatiu i artístic.

Així, els tallers d’art que oferim són un espai on els infants, nadons, pares, mares i educadors, conviuen doncs amb els artistes, les obres i els processos de creació.

Busquem l’apropament de l’infant a l’art contemporani per tal de que les obres d’artistes i els seus processos de treball ressonin amb l’experiència de cadascun d’ells. Ajudant a preguntar-nos de quines múltiples maneres podem veure i representar el món.

Es tracta de gaudir d’experiències creatives, no tant amb la finalitat d’aprendre o perfeccionar una tècnica concreta (dibuix, pintura, etc), si no per conèixer, apropar-se a aquestes i entendre-les com a eina durant un procés de treball obert i flexible. Un procés on la pregunta, el diàleg, la decisió, l’error i l’encert tenen tot el protagonisme.

Taller d'art per nadons

Adreçat a mares i pares amb els seus fills d’1 a 4 anys.

El taller d’art per a nadons proposa un espai acollidor, un punt de trobada on poder observar i compartir els moments de descoberta del nadó mitjançant activitats creatives.

A partir de l’observació de treballs d’artistes, es plantegen activitats per a que els més petits, acompanyats de la mare o pare, puguin experimentar, contrastar, assajar, fer i desfer amb diversos objectes i materials.

Pretén contribuir al desenvolupament harmònic del nen/a i a l’acompanyament dels pares en la criança dels fills. Ser un espai on el vincle sigui el protagonista, ajudant a madurar i potenciar les capacitats a partir del treball creatiu.

Taller d’art per infants

Adreçat a nens/es de 5 a 12 anys.

Un espai d’activitat extraescolar on a través de l’art els nens/es s’obrin a noves idees i siguin creatius, sensibles i crítics al que els envolta, sentint-se capaços de transformar-ho creativament. Aprofitant les oportunitats que ens aporten totes les preguntes que genera una imatge.

Assumint totes les possibilitats que obre l’art contemporani on els materials i les accions que s’utilitzen en el procés de creació són molt diverses. On el procés de creació i tot el que aquest posa en joc – la curiositat, el risc, la imaginació, la presa de decisions, el diàleg...- són molt més importants que els resultats en ells mateixos

 
 
 
 
 
Pàgines    << < ...24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 > >>