Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

ART EN OBERT

EART
07/03/2014
 
 

Art en obert

l’espai EART per gaudir d’un matí en família

Un cop al mes obrim l’espai EART per gaudir d’un matí en família. Creant una activitat oberta i flexible a que pugueu sumar-vos a participar en qualsevol moment. Convidant-vos a explorar un tema a partir d’uns materials proposats i adonar-nos de tot allò que som capaços de fer creativament. Us animeu?

El paper de l’educador
El paper de l’educador en aquesta proposta és crear el context adequat a per a que les famílies “aprenguin” conjuntament. Així que la seva funció no es guiar en el taller sinó pensar i preparar l’activitat per a que pugui ser el suficient d’entenedora i suggeridora per a que les famílies puguin participar-hi sense unes pautes concretes. Així l’educadora acull els grups presentant-los el marc de treball proposat i durant el procés de treball actua com a dinamitzador en aquells participants o moments grupals que ho cregui necessari

El temps
El temps d’inici i final de l’art obert no va lligat a l’inici i final de la realització de la proposta de taller. La realització no té un temps fixat. L’inici i el final de l’activitat dependrà dels ritmes de treball i motivacions de les famílies. L’objectiu de realitzar una activitat flexible es per a fugir de les estructures horàries i de tempos que patim durant la setmana. Apart creiem que es un format que pot facilitat el diàleg entre les famílies, creant comunitat. També és un format que vol ajudar a que els participants se sentin còmodes a l’Espai EART.

L’ús de l’obra
Una de les característiques que no es vol perdre és relacionar totes les propostes de treball a obres d’art contemporani. Com a motor de les nostres propostes educatives i com a estratègia per continuar fent real la tasca d’apropar l’art contemporani a tot tipus de públics.

L’ús de la pregunta
L’altre característica important de les propostes d’Experimentem amb l’ART és la voluntat de generar esperit crític. Una de les eines utilitzades per aconseguir-ho és l’ús de la pregunta. Realitzant accions on puguin conviure l’oci, la creativitat amb espais de reflexió, escoltant i recollint tots els comentaris, observacions, preguntes, dubtes que es generen en el joc/ procés de creació


Art en obert a l’espai EART per gaudir d’un matí en família.

Dates/

 • Dissabte 1 de març
 • Dissabte 29 de març
 • Dissabte 26 de d’abril

Horari/ de 11h a 12:30h
Edats/ A partir d'un any
Preu/ 3€

Qualsevol canvi o modificació de dates s’informarà al facebook

Només us demanem reserva prèvia al mail: entra@experimentem.org o al telèfon: 932 17 18 77.

El pagament es realitzarà el mateix dia de l'activitat.

 
 
 

CURS D’AGENTS DINAMITZADORS DE PROJECTES ARTÍSTICS / 12a edició

EART
24/01/2014
 
 

Com construir estratègies de mediació vinculades a projectes artístics contemporanis?

El curs explora nous contextos i noves iniciatives artístiques per implicar, conscienciar i crear nous públics. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l’educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de mostrar possibles metodologies i pautes crítiques per crear i accionar.

El curs s’organitza a partir de tres àmbits que mostren diverses maneres d’aproximar-se a les pràctiques d’educació i creació artístiques contemporànies:

 

Bloc 1.  Coordenades d’acció.

Per una banda, exposa diferents enfocaments de l’educació artística, fent un recorregut històric i analitzant diversos marcs teòrics. Per altra, mostra pràctiques educatives a institucions museístiques o centres d’art, i situa nous formats expositius com a instruments de participació directa.

 

Bloc 2.  Nous processos educatius

Centra l’atenció en tres espais d’acció: l’escola, el museu i l’esfera pública, presentant experiències que empren diverses estratègies i metodologies de treball amb diferents grups i contextos.

 

Bloc 3.  Recursos.

Ofereix fonts per activar una bona recerca i documentació en la realització de projectes artisticoeducatius, i facilita eines que ajudin a dinamitzar-los.

 

OBJECTIUS 

 • Entendre les pràctiques artístiques contemporànies com a eina educativa i educadora.
 • Potenciar la pràctica reflexiva i activa de l’educació artística.
 • Mostrar com es treballa en projectes artístics actuals, amb nous formats i metodologies.
 • Presentar pràctiques col·laboratives que enllacen pedagogia i territori.
 • Formar a persones que dinamitzen projectes artístics, per una professionalització del sector.
 • Facilitar recursos per estar al corrent de les noves pràctiques i línies de treball del sector.

  

DESTINATARIS

 • Educadors que estiguin treballant o vulguin fer-ho en centres, sales i projectes artístics.
 • Docents que utilitzen o volen utilitzar l’art i els processos de creació contemporània com a eina educativa.
 • Estudiants d’art, artistes i agents culturals que vulguin aproximar-se a nous formats expositius que vinculen art, educació, institucions i territori.
 • Educadors socials que vulguin conèixer noves pràctiques col·laboratives entre pedagogia, art i comunitat, com a instruments de participació i recerca social.

 MODERA EL CURS: Jordi Ribas Boldú.

 PONENTS: Aida Sánchez de Serdio/ Glòria Picazo/ Lluc Mayol/ Juan Francisco  Fandos/ Laurence Rassel/ Teresa Rubio.

 

DATES I HORARIS

Dissabtes 8, 15, 22 i 29 de març de 2014.

De 10 a 14h.

 

PREU

145 €

 

Més informació i inscripcions:

entra@experimentem.org

 

 

 
 
 
Pàgines    << < ...24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 > >>