Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

Celebrem plegats els 20 anys d'Experimentem amb l'ART

EART
12/12/2013
 
 

 

A Experimentem amb l’ART  celebrem els 20 anys de l’entitat treballant en l’àmbit de  l’art i l’educació.

Durant aquest llarg recorregut han estat moltíssimes persones que, com tu, s’han apropat i han participat de les nostres propostes.

És per aquest motiu que compartim amb vosaltres el programa de les activitats que tenim previstes pel proper dissabte 14 de desembre al matí, dia en que ens il·lusiona poder celebrar plegats aquest aniversari i al que esperem pugueu assistir.

 

Us hi esperem!

 
 

KALIDOSCOPI_20 ANYS EN ART I EDUCACIÓ

Experimentem amb l'ART
21/11/2013
 
 

20 anys d’art i educació. Intencions

L’associació Experimentem amb l’ART neix l’any 1993 a Barcelona per iniciativa de l’artista Montse Vives, i s’ha anat ampliant amb la incorporació progressiva de diferents persones de formació tant artística, com educativa i de la gestió cultural, que aporten la seva experiència i una mirada plural al context i a la realitat de cada una de les nostres propostes.
    L’interès principal de l’associació ha estat sempre posar en pràctica estratègies d’aproximació entre l’art contemporani i el públic receptor a través de projectes educatius molt diversos, que s’adeqüen a les necessitats específiques de cada ocasió.
    Des de l’any 2003 l’associació compta amb un espai de gestió pròpia amb seu al barri de Gràcia: l’Espai EART, un espai educatiu que obre nous camins en la recerca, l’experimentació i la comunicació entre els diversos vessants del món de l’art i l’educació. Aquest espai compta amb el programa de Residència EART, el valor afegit de la qual és l'articulació de propostes educatives que vinculen els artistes residents i els seus processos creatius amb els públics.
    L’Espai EART compta també amb un programa de formació propi on es troba, d’una banda, l’Escola EART, un projecte d’escola diferent amb activitats d’experimentació creativa adreçades a nadons i infants. I d’altra banda, una oferta en cursos tant teòrics com pràctics adreçats a un públic no especialitzat. Tanmateix des d’EART despleguem tota una proposta d’activitats per a escoles adreçades a grups des de bressol fins a batxillerat així com formació específica per a mestres.
    L’Espai EART és doncs un lloc de trobada d’artistes, públic i maneres de fer i pensar el fet artístic per generar diàleg, reflexió i esperit crític.
    A hores d’ara, l’associació compta amb un equip i una experiència professional sòlids i continua oberta als diferents debats que en el camp de la mediació artística es generen.
    Durant tots aquests anys d’esforços emprats amb il·lusió per tal de tirar endavant el projecte han estat moltes les persones implicades en aquest feinejar. Sempre amb la voluntat de mantenir viu l’esperit inicial de les propostes així com nodrir l’adn fundacional de l’entitat, però repensant i cercant de manera continuada l’actualització dels discursos i plantejaments en relació als contextos en constant transformació.
    És per això que ens hem plantejat fer una aturada per a valorar, fer balanç i recopilació de tota aquesta tasca durant aquests anys, però també mirar cap endavant, projectant un futur des del repensar on estem, que som i què volem ser de grans.

Kalidoscopi / 2013

Amb aquesta intenció el Kalidoskopi d’enguany pren un caràcter especial dins aquest marc de celebració de l’aniversari.
    Per tal de crear aquest espai de reflexió que ens permeti repensar on estem i on volem anar, hem estructurat el cicle en tres debats que coincideixen amb tres línies d’acció amb les que treballa EART: àmbits d’educació no reglats en arts visuals, la residència d’artistes i la mediació de públics.
    El Kalidoscopi convida a persones i institucions a compartir experiències des de les quals resituar i debatre entorn a certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i alhora projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.

Programa de Kalidoscopi 2013 al document adjunt:

 

 
 
 
 
Pàgines    << < ...24 25 26 27 28 29 30 31 32 33