Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

Difundia/ Los rostros del silencio

Experimentem amb l´art
21/03/2018
 
 
 

 

Difundia/Los Rostros del silencio

20 d’abril de 2018 a les 20h 

 

 

I si el silenci tingués traducció? ¿I si en els rostres que habiten aquest silenci poguessin llegir-se les històries d'aquestes persones com a cartografia viva?

 

Aquesta obra és un viatge pel mapa d'una família que comença amb l'impacte de la Guerra Civil espanyola, potser abans. Un viatge, que continua viu a la carn dels descendents d'aquells que van sobreviure, amb la intenció de trobar quines van ser les estratègies que van ajudar als nostres avantpassats a viure i quines perduren en els nostres dies. Si el nostre context és un altre, aquestes estratègies ens continuen sent útils? Som conscients a què mantenim fidelitat? A la por o a l'impuls vital? I sobretot, quin lloc ocupem els descendents en aquesta història? Es pot oblidar realment? Què significa recordar?

 

Durada: 1h

El Difundia planteja una conversa oberta entre totes les persones assistents un cop acabada la presentació.

 

 

Creació i interpretació: Carmina Pérez Soriano

Direcció: Peter Gadish

Assessoría artística: Alkyoni Bouchalaki

 

www.losrostrosdelsilencio.wordpress.com

 
 

KALIDOSCOPI 2017 L’educació en museus i institucions culturals: possibilitats d’agència per a una transformació estructural

Experimentem amb l' Art
23/11/2017
 
 

El Kalidoscopi convida a persones, col·lectius i institucions a compartir experiències des de les quals ressituar i debatre entorn a certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i alhora projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.

La moderació del debat s’encarrega de redactar un text amb les conclusions, les reflexions i les preguntes dels convidats i els assistentes. Aquest text es podrà descarregar al web d’EART a l’apartat de Publicacions i altres narratives per generar un espai expandit de debat i pensament.

 

Experimentem amb l’ART proposa debatre entorn de la situació de l’acció pedagògica dins dels museus i institucions culturals. Creiem que la relació entre educació i museus ha d’afavorir noves pràctiques democràtiques de participació, per teixir relacions amb la comunitat, els barris i les escoles i perquè les institucions siguin generadores de coneixement col·lectiu. Per tal d’avançar cap aquest objectiu és imprescindible enfrontar les problemàtiques presents en l’escenari actual, però també fer-ho amb una mirada transformadora i realista alhora, que tingui en compte el diagnòstic inicial per imaginar moviments a petita escala o estructurals que puguin suposar un canvi en aquest sentit.

 

Aquest fòrum es planteja, doncs, com un espai on compartir tots aquests aspectes, i d’altres que puguin sumar-se, amb la voluntat de reflexionar críticament, detectant i situant quines són les inèrcies, intencions i voluntats de l’acció pedagògica dins dels museus i institucions culturals. El Kalidoscopi també es proposa com a lloc des d’on enfocar prioritats, posicionaments i possibles accions a desenvolupar conjuntament.

 

Dijous 30 de novembre de 2017

De 18:00 a 20:45h

Lluïsos de Gràcia. Sala Balcons.

Plaça del Nord, 7, 08024 Barcelona

 

Entrada lliure. Capacitat limitada.

Cal inscriure’s aquí: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctwZd2jSG6yoogezJU2PeEHUVu5Rnj306_EWU7z6kaZSsTCA/viewform

 

amb la participació de:

 

Javier Rodrigo Interfícies: Co-coordinador de Transductores

Margarida Loran Gili: Consultora independent per a museus i

organitzacions culturals

Oriol Picas Riera Cap de l'Àrea de Cooperació Cultural Generalitat

de Catalunya i director del Pla de Museus de

Catalunya (2017)

Pablo Martínez: Cap de programes del MACBA

Ricard Huerta: Associació Avalem: Associació valenciana

d'educadors de museus i patrimoni

 

Moderació a càrrec

Aida Sánchez de Serdio: doctora en Belles Arts

 
 
 
 
Pàgines    << < ...2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...> >>