Experimentem amb l'ART  

Carrer Torrijos 68, Barcelona

http://www.experimentem.org/

 

Entre-zones. Presentació del projecte EMIA, escola Municipal de Iniciação de São Paulo

Experimentem amb l'ART
06/09/2017
 
 

Dimecres 4 d’octubre de 18h a 21h
Experimentem amb l’ART
Activitat gratuïta amb aforament limitat
Per participar-hi cal fer la inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKarerBYeGcedo31WxYcIh-F7QaIbjPI0J91SBxbrN6XTf9Q/viewform

Entre-zones és un programa d’EART en què es comparteixen projectes culturals i artístics que es serveixen de l’art com a desencadenant per al desenvolupament social, i tenen lloc en diferents indrets d’arreu del territori i en l’àmbit internacional.

Es tracta de mostrar i dialogar entorn a propostes de caràcter diferent que actualment s’estan realitzant, amb objectius ben distints i sovint arriscats, segons les característiques del lloc i el bagatge artístic o educatiu.

Un conjunt de trobades, les quals, a més de donar a conèixer aquests treballs, poden facilitar la creació de xarxes de relació i d’intercanvi i, per què no, possibles projectes comuns.

El 4 d’octubre presentem: EMIA/escola Municipal de Iniciação de São Paulo, un projecte amb més de trenta-cinc anys de trajectòria de la ciutat de São Paulo- Brasil. És un projecte públic d’ensenyança de les arts per a nens de 5 a 12 anys, basat en la interacció de diferents disciplines: arts visuals, música, teatre i dansa. Els cursos són de durada anual i els participants, que entren per sorteig públic, fan un recorregut formatiu de 6 o 8 anys. És un espai acollidor de tres cases dins d’un parc, on a banda dels cursos escolars, es fan tallers per a alumnes, ex alumnes, famílies i comunitat.

La presentació és a càrrec de l’artista visual Julia Salgueiro (col·laboradora i ex resident d’EART), del músic i actor Celso Amancio de Melo Filho, artistes i educadors del projecte EMIA i de Andrea Fraga, directora de EMIA/escola Municipal de Iniciação de São Paulo que ens l’ explicaran a partir d’exercicis pràctics i moments de reflexions conjuntes.

Més informació del projecte:
http://www.prefeitura.sp.gov.br/cidade/secretarias/cultura/formacao/index.php?p=7372
http://emiasp.blogspot.com.es/

Julia Salgueiro: És artista visual, el 2008 acaba la carrera de Belles Arts a la Universidade Estadual de Campinas. La seva primera experiència amb el projecte EMIA va ser com a alumna, des del 1992 fins al 1998. Viu i treballa a Barcelona, posant l’èmfasi en l’art contemporani. Els seus treballs han estat exposat a ciutat com New York, São Paulo, Buenos Aires, Londres i Barcelona.
En la seva trajectòria com a mediadora dins d’institucions educatives es destaca el seu treball com a professora en el projecte EMIA i tres anys com a professora en escoles de primària i secundària a São Paulo. A Barcelona col·labora com a educadora en diferents projectes de l’entitat Experimentem amb l’ART on ha estat artista resident (2014-2016).

Celso Amancio de Melo Filho: És music i actor. Cursa la carrera de música en la Universidade Federal de Uberlândia i el màster en Arts Escèniques a la Universidade Estadual Paulista. Ha format part de diversos grups de teatre com l’ Orquestra Camargo Guaniere, el Quinteto Miguilim, Teatro Comune i el Clã Estudio das artes cómicas.
És cofundador de la companyia Cia de Galhofa i actualment treballa en altres companyies de teatre amb seu a São Paulo.
Es va incorporar com a educador a EMIA- Escola Municipal de Iniciação Artística el 2013, on ara mateix coordina l’àrea de música. L’any 2017 va ser redactor de continguts artístics de les bases nacionals curriculars del Ministeri de Educació de Brasil

 
 

Convocatòria Residència EART

Experimentem amb l'ART
15/05/2017
 
 

Del 12 al 28 de maig de 2017
Per accedir a estudis de la Residència EART a partir de juliol- setembre de 2017
Valorem, sobretot, que els artistes vulguin presentar el seu treball a tot tipus de públic i puguin fer tallers i activitats educatives al voltant del seu procés creatiu per a públic en general.

Si apliques a la convocatòria és important que coneguis les prioritats i idiosincràsia del projecte. Et recomanem que consultis els projectes que realitzem i que pots trobar en aquesta web i en el blocwww.activitatsdart.org

Per aplicar a la residència EART has de fer arribar un dossier en format PDF amb la següent informació a l’adreça de correu: francesca@experimentem.org

• Carta de motivació: Com creus que es pot vincular el teu treball a projectes educatius de l’entitat? Què creus que pot aportar al teu treball el fet de conviure en un context com la Residència EART?
• Dades de contacte (email, telèfon)
• Període en el que estàs interessat/da i tindries disponibilitat per incorporar-te a la residència
• Especificar preferència per espai individual o compartit
• Statment (breu descripció conceptual del teu treball).
• Currículum
• Dossier d’obra recent
• Proposta de projecte a desenvolupar a EART, si és el cas
• Web/ blog

Serveis bàsics de la Residència

• Accés lliure als estudis (sense restricció horària)
• Cuina comunitària
• Pati de 300 metres quadrats (espai tranquil i solejat)
• Connexió ADSL sense fils
• Lavabo accessible per minusvàlids i amb canviador per nadons
• Servei de neteja d’espais comuns

DATES / Del 12 al 28 de maig de 2017

PREU / segons les mides dels estudis. N’hi ha de 10m2, 15m2 o 20m2. A partir de 130 € per persona aproximadament.

 
 

Les nostres publicacions

ART EN OBERT_EL NOM DE LES COSES
Experimentem amb l'ART
 
Kalidoscopi 2018_Impropi(s)
Experimentem amb l'ART
 
Difundia/ En medio - Ilium
Experimentem amb l'ART
 
 
Buit-ple. Tira-empeny
Experimentem amb l'ART
 
PORTES OBERTES EART 12 DE MAIG
Experimentem amb l'ART
 
 
 

Veure totes »

 
Pàgines    << < ...2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...> >>